Posted By Costin

Rom, rom, telecom: IPTV, internet (100Mbps) si telefonie fixa de la 59 ron


Pentru cei care nu sunt falimiarizati cu notiunea IPTV, va recomand articolul de pe Wikipedia. Intr-o forma mai putin tehnica si conventionala, va puteti inchipui ca sistemul inseamna conectarea televizorului la o retea oarecum asemanatoare cu cea la care aveti conectat calculatorul. Prin IP.

Avantaje? Trecand peste faptul ca se pot urmari mult mai multe canale decat prin cablu TV (CATV) sau antene satelit (DTH), cu o calitate a imaginii si a sunetului superioare acestora, raspunsul este nenumarate! 🙂 Va semnalez insa doar 4 avantaje, importante din punctul meu de vedere, luand la puricat site-ul Romtelecom:

posibilitatea de a putea urmari diferite programe difuzate cu… o saptamana in urma! Nu toate posturile TV permit acesta functie, insa inchipuiti-va ca peste weekend puteti recupera serialele difuzate in cursul saptamanii, ori diferite meciuri sau programe sportive.

posibilitatea de a opri un film si de a-l relua ulterior. Una dintre glumele mele preferate cand urmaresc impreuna cu cineva un film la TV este “da-i pauza, ma duc pana la bucatarie”. In febra filmului, va puteti inchipui ca sunt destui pe care i-am prins. Ei bine, telecomanda Dolce are buton de pauza! 🙂

posibilitatea de a inregistra filmele sau concertele preferate si de a le urmari ulterior. Avantajos, daca e sa ne gandim ca sunt posturi care nu permit arhivarea programelor si posibilitatea de a le urmari dupa cateva zile, corect? E un concert marti, insa tot marti stai la birou pana tarziu pentru mai stiu eu ce predare? Il programezi sa se inregistreze!

cautare. A doua ca importanta, din punctul meu de vedere, dupa cea cu opritul filmului. De multe ori folosim TV-ul pe post de haulitor in casa. Si ne raman in cap promouri la filme sau voci de actori preferati. Functia de cautare permite cautarea unui program cunoscand un titlu, un actor sau doar cateva cuvinte din descrierea programului TV.

In cazul in care v-am deschis apetitul, va semnalez faptul ca Romtelecom ofera toate cele de mai sus, plus internet de pana la 100Mbps (atentie ca veti avea nevoie si de placi de retea pe masura :-)) si serviciu de telefonie fixa la 59 de ron. E oferta de sarbatori, profitati de Dolce Interactiv.

Serviciul Dolce Interactiv – IPTV este disponibil in judetele: Alba, Arad, Bistrita Nasaud, Bacau, Braila, Brasov, Buzau, Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Vrancea. Cei care vor sa opteze pentru acest serviciu pot verifica daca tehnologia este disponibila la adresa lor pe site-ul Romtelecom.

Rom, rom, telecom…


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments