Posted By Ioana

Tinerii petrec din ce in ce mai mult timp liber online in detrimentul educatiei


Tinerii dedica mai putin timp formarii si educatiei, preferand in schimb sa isi petreaca timpul pe Internet, arata ultimul studiu realizat de Istat. In ultimii opt ani cercetatorii au constatat ca in viata oamenilor au intervenit schimbari, mai ales cu privire la modul in care isi petrec timpul liber.

tineri online

Rezultatele sunt insa alarmante luand in considerare ca studentii au citit mai putin si in schimb au ales sa isi petreaca timpul liber in fata televizorului, pe Internet sau iesind prin cluburi. 8% din timpul liber si-l dedica Internetului. De exemplu, in timpul unei singure zile 28% din timp si-l petrec la navigand pe site-uri sau pe retelele de socializare.

Cat despre cei care sunt angajati, studiul arata ca au inceput sa iti petreaca tot mai mult timp la munca. Datele mai arata ca in cursul ultimilor ani au avut parte de mai mult timp liber studentii si batranii, insa acesta l-au dedicat in mare parte televizorului sau Internetului.

Un alt studiu ale carui rezultate au fost prezentate in aceasta vara atragea atentia ca asupra faptului ca adolescentii care isi petrec mult timp pe Internet, respectiv Facebook, au tendinta spre narcisism, comportament antisocial si porniri agresive. Vezi Riscurile Facebook-ului la adolescenti: agresivitate si narcisism!

* sursa foto


View Comments