Posted By Costin

Antonio Eram: “Cresterea de anul trecut s-a bazat foarte mult pe aparitia site-urilor de reduceri”


Antonio Eram

Cresterea de anul trecut s-a bazat foarte mult pe aparitia site-urilor de reduceri. Numai pe aceste site-uri s-au efectuat circa 800 de mii de tranzactii iar in total vorbim de aproape 15 milioane de euro cheltuiti de romani pe cupoane online de reduceri.

Antonio Eram1, CEO Netopia

Declaratia vine odata cu estimarile Netopia mobilPay in ceea ce priveste piata de plati online cu cardul, estimari ce puncteaza urmatoarele:
– Volumul total al cumparaturilor pe Internet in 2011 a depasit 200 de milioane de euro
– In 2011 sunt cu 1,4 milioane mai multe plati online decat in 2010
– S-au inregistrat in medie 4,5 tranzactii pe fiecare card folosit la cumparaturi online
– 850.000 de carduri au realizat tranzactii pe internet

Ideea de baza ramane. Reducerile stau la baza cresterii consumului in Q4 (1, 2). Macro-economic insa, tot prost stam, doar ca se muta niste volume dintr-o parte in alta.

Netopia mobilPay este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card. Platforma Netopia mobilPay reuneste toate modalitatile de plata de care un comerciant online are nevoie pentru monetizarea produselor sau serviciilor: plata prin card, prin SMS, prin apel voce sau cash la automate de plati.

Note de subsol:
1. Antonio Eram – CEO NETOPIA System si “tatal” blogosferei romanesti :-). LinkedIn | Blog

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.