Posted By Costin

Campaniile perioadei 26 decembrie – 8 ianuarie din blogosfera romaneasca


Nota explicativa: Urmatorul articol este scris de Carmen Albisteanu, Creative service la NEXT Advertising. Arhiva articolelor saptamanale scrise de Carmen este disponibila in cadrul etichetei campaniile saptamanii in blogosfera.

Carmen AlbisteanuLinkedIn | Facebook | Twitter | Blog


Vremea lui Mos Craciun a trecut. Acum e timpul lui Mos Reducere. S-a scris despre el mult si in ultimele doua saptamani, dar inca nu se stie cine e in spatele lui. Daca vreti sa va testati abilitatile de detectivi, puteti incerca sa aflati ce vrea si cine il promoveaza atat de intens citind articolele de la Daniela Petrescu, Raluca Popa, Radu Dumitru, Cabral Ibacka, Razvan Pascu, Bobby Voicu, Oltea Zambori si Sorin Rusi.

Daca una dintre rezolutiile voastre pentru 2012 a fost sa cititi mai mult, am doua vesti bune. Cristina Bazavan a scris despre cartea Intriga matrimoniala a lui Jeffrey Eugenides, aparuta la editura Polirom, si a oferit-o ca premiu pe blog. Iar daca v-a placut filmul The Help, una dintre cele mai de succes pelicule de anul trecut, puteti incerca sa cititi si cartea. Volumul a aparut la editura Univers si puteti pune mana pe el daca participati la concurs la Ruxandra Predescu.

Ati trimis vreodata o telegrama? Dar o telegrama cantatoare? Puteti sa incercati acest mijloc de comunicare pe jumatate vechi si pe jumatate nou cu ajutorul Western Union. Pentru exemple si detalii, puteti intra la Marius Matache, Claudiu Ciobanu si Cristian China-Birta, care au inregistrat deja cateva telegrame cantatoare.

Dupa cum va spuneam si inainte de sarbatori, Habitat for Humanity a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru a construi, in primavara, locuinte pentru trei familii defavorizate. De cand a inceput, campania e sustinuta si pe bloguri. Saptamanile trecute, despre Habitat for Humanity au scris Alex Ciuca, Claudia Tocila, Cezar Vasile, Corina Anghel siLavinia.

Premiera cinematografica a inceputului de an a fost Happy Feet 2. Mie nu prea mi-a placut primul Happy Feet, dar cel nou mi s-a parut chiar bun. Daca vreti si alte pareri, puteti citi mai multe la bloggerii care au foost implicati in campania de promovare a filmului: Andreea Pietrosel, Ruxandra Predescu, Bogdan Epure, Corina Maria Scheianu, Auras Mihai Geambasu, Alin Pandaru, Valentin Bosioc, Alina Constantinescu, Alex Ciuca, Cristian China-Birta, amdoar18ani.ro, Iuliana, raluk.ro si Cristina Maria .

Maine va avea avanpremiera si filmul The Muppets, la care Alina Constantinescu a oferit un bilet pe blog.

Si Romtelecom a fost foarte prezenta pe bloguri de sarbatori, cu Pavel si Cleopatra Stratan colindand despre ofertele companiei. De asemenea, pe Facebook a existat si o aplicatie de trimis felicitari, care a avut ca scop si strangerea unor donatii pentru trei ONG-uri. Despre ofertele si campania Romtelecom am citit la Dragos Schiopu, Dan Dragomir, Cristina Bazavan, Oltea Zambori si Radu Bazavan.

Inainte de sarbatori, un grup de bloggerite au vizitat salonul de remodelare corporala Glamour, din Piata Victoriei. Va anunt in premiera ca multe dintre ele vor avea surprize pentru cititori (da, inclusiv pentru barbati). La Ruxandra Predescu, Diana Oancea, Iuliana Manea si la subsemnata gasiti concursuri cu premii in vouchere la acest salon.

Mai tineti minte campania pentru site-ul de recomandari Gotservice.ro, in care mai multi bloggeri au oferit cate 100 de euro cate unui cititor care le-a recomandat un loc cu servicii bune? Ei bine, Simona Tache, care a adunat cele mai multe comentarii de-a lungul campaniei, a mai oferit un premiu de 700 de euro.

Tot saptamanile trecute:

Cristina Bazavan a fost la New York, in cadrul proiectului Hotpoint Family Portraits, realizat de Indesit in colaborare cu fotograful Steve McCurry. De sarbatori, a povestit despre o familie de romani care au fost surprinsi intr-un portret de familie de catre celebrul fotograf.

La invitatia Heineken, Bobby Voicu face o lista a motivelor pentru care se bea berea. Daca aveti vreun motiv “intemeiat” care inca nu e pe lista, acum e momentul sa-l impartasiti.

Dragos Schiopu a anuntat castigatorul campaniei Fastpay.

Pana ieri, la Piatra Neamt a fost festivalul de film scurt “Filmul de Piatra”, de unde Anne-Marie Chelariu a transmis aproape in direct. 🙂

Adrian Ciubotaru a avut in teste un Ford Focus Ecoboost de 150 cp si a povestit pe blog ce i-a placut si ce nu la acest model.

De asemenea, Blogal Initiative a prelungit campania pentru calendarul Mitichi si pe cea pentru salvarea padurilor Sincii si a continuat campania Romtelecom cu bloggeri din tara.

Nu uitati de adresa [email protected], unde imi puteti trimite linkuri catre articolele scrise pentru campanii. Multumesc si va doresc un an nou plin de publicitate faina!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments