Posted By Costin

Curiozitate de inceput de an: comentariile pe site/blog prin Facebook, cu wall-street.ro si Bobby Voicu


Bobby Voicu a limitat astazi comentariile de pe blogul personal, lasand aceasta posibilitate doar pentru cei care au un cont de Facebook.

De azi, incepand, am scos posibilitatea de a comenta prin sistemul de comentarii al blogului. Nu e ceva ce as face, in mod normal, dar in ultima vreme am parte de o gramada de comentarii pe langa subiect, pentru link-uri. Mai mult, nici nu mai e asa de multa activitate pe blog (atat din partea mea, cat si a cititorilor), incat sa merite sa urmaresc in permanenta linkurile.

Se poate comenta in continuare, atat timp cat ai un cont de Facebook. Cum majoritatea celor care comenteaza aici sunt din mediul online, ma gandesc ca nu va fi asa o mare drama. Voi scapa, in mod cert, de comentariile cu “ochelari de soare” ca nume sau cu “ce post tare, tine-o la fel!”.

Insa curiozitatea mea este legata de site-urile de stiri din Romania. Decizia lui Bobby mi-a amintit ca, in urma cu cateva saptaluni, am observat ca pe wall-street.ro a fost implementat acelasi sistem exclusiv. Nu ai cont de Facebook, nu comentezi.

Si, daca nu ma insel, este singurul site de stiri din Romania care a avut “curajul” de a lasa o parte din continutul site-ului la indemana 2.0. Nu am avut rabdarea sa caut un articol care are comentarii, insa iata exemplu: articol | comentariile articolului.

De unde se naste intrebarea: abordarea este una “corecta”? Eu cred ca adevarul este undeva la mijloc, desi sunt destul de sceptic in a lasa o parte din continut la indemana unui tertz. Prefer sa strang printre comentariile native ale blogului orice reactie din social media.

Voi?


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments