Posted By Costin

Follow-up la “Curiozitate de inceput de an: comentariile pe site/blog prin Facebook, cu wall-street.ro si Bobby Voicu”


Dupa cum am spus si in articolul precedent, eu sunt destul de sceptic in a lasa o parte din continut la indemana unui tertz. Prefer sa il strang la mine in casa. Si, in timp, am observat ca pierd foarte multe dintre reactiile de pe Twitter si Facebook.

Sa fim realisti. Majoritatea covarsitoare a cititorilor, indiferent ca vorbim despre bloguri sau site-uri, sunt lenesi. Prefera sa dea un like, un retweet, un plus sau minus, ori orice alta modalitate de a da mai departe informatia prin simpla apasare a unui buton (si adaugarea catorva cuvinte – ex, pe Facebook), decat sa contribuie printr-un comentariu, pe blog.

Iar daca reactiile de pe Twitter le-am adus in zona de comentarii de pe blog folosind Topsy (mi-ar fi placut sa pot folosi UberVU Comments, pentru cine isi mai aduce aminte de micul push pe care l-am facut in perioada respectiva, fara nicio finalitate, de altfel), un plugin micut si util din acest punct de vedere (care ar fi interesant totusi sa-mi preia si reply-urile la cei care dau link catre articolele de pe refresh.ro), imi scapa o gramada de feedback de pe… Facebook.

Iar @aiurea, oricat de troll il cred multi, are dreptate aici. De comentarii/comentatori inutili scapi usor, multumesc Akismet si incapatanarii personale. Insa “ciuda” personala este ca, de cele mai multe ori, ideile care pleaca de prin blogosfera ajung sa fie comentate pe Twitter si Facebook si, EVIDENT, se pierd!

NIMENI nu cauta pe Twitter posturile lui @orlandonicoara de acum un an (daca a dat niste link-uri faine despre CES?), asa cum nimeni nu cauta posturi de pe refresh.ro, de acum un an de zile, pe pagina de pe Facebook, sau discutii care au plecat de aici prin timeline-urile celor 3.8 miloane de utilizatori de Facebook din Romania. NIMENI.

Asa cum discutia din imaginea de mai jos o voi pierde, desi au plecat de la mine. In maxim o saptamana nu-si mai aduc nici participantii la ea. Pariu 2.0? 🙂

Vad ca si Alex Mihaileanu se uita la Facebook ca la Mesia anti-spam-ului. Nu-s conservator, insa argumentul “scap de spammeri” mi se pare mult prea slab. Cunoaste cineva vreun plugin care stie sa caute si discutiile din share-urile de pe Facebook si sa le aduca pe blog?


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments