Posted By Ioana

Sa fie reducerile “de vina” pentru cresterea consumului intr-o Romanie cu 63% someri (sondaj IRES)


reduceri

Tot ce este posibil, iar dupa discutiile din ultimele zile si stirile care au aparut intre timp (Flanco o declara aici, evoMag.ro, care apare in aceeasi stire, a scorat destul de bine in perioadele in care a avut reduceri, precum Black Friday sau Cybe, plus promotiile despre care vorbeste Radu aici), tind sa cred ca reducerile au avut, cel mai probabil, importanta cea mai mare in cresterea consumului.

Se pare ca multi romanii si-au pierdut “pofta” de a cheltui inutil banii pe care ii castiga cu greu. Cu privire la 2012, in conditiile in care doar 37% au loc de munca, iar 63% sunt someri, ambitiile legate de investitii sunt temperate, arata ultimul sondaj IRES. 79% dintre respondenti au spus ca nu au de gand sa isi cumpere un televizor, in 2012, 87% nu au de gand sa cumpere un calculator si 91% nu au de gand sa cumpere aparatura audio.

Aici exista insa niste nuante: 13% dintre barbati declara ca vor investi anul acesta in aparatura audio, in timp ce femeile prevad acest lucru in procent de doar 5,4%. Vezi studiul IRES.


View Comments