Posted By Costin

Sondaj: 65% dintre angajatori folosesc retele sociale pentru campaniile de recrutare (myjob.ro)


Un sondaj in care ma regasesc. 🙂

Locuri de munca

Conform celui mai recent sondaj realizat de Myjob.ro, peste 65% dintre companiile angajatoare sunt interesate sa foloseasca retelele de socializare pentru campaniile de recrutare. Printre mediile virtuale in care companiile vizează sa isi promoveze posturile vacante, cele mai comune sunt LinkedIn si Facebook.

As adauga si bloguri si Twitter, in cazul meu, plus recomandarile, cei mai activi profesionisti (intre 25 si 35 de ani) petrecand din ce in ce mai mult timp in mediul online, in speta pe retelele sociale. Plus ca in ceea ce priveste locurile de munca din mediul online / social media, portofoliul se afla la un monitor distanta.

* sondajul a fost realizat in perioada 23 ianuarie – 6 februarie 2012, pe un esantion de 163 de companii care desfasoara campanii de recrutare. Cei mai multi dintre angajatorii care si-au manifestat interesul sa foloseasca retele de socializare pentru promovarea joburilor vacante sunt din domeniile IT, vanzari, financiar si agentii de recrutare.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments