Posted By Costin

Un om de afaceri si un artist despre ACTA


STOP ACTA

Sergiu Biris, cu un discurs diplomat, la 2 zile de la lansarea zonga.ro, un site ce “cotinua” (putin exagerat, de aici si ghilimelele) ceea ce au inceput si nu au mai terminat Florin Grozea si Emi Gal in urma cu cativa ani: eok.ro.

As vrea sa ma asigur ca nu s-a inteles gresit si sa subliniez ca nu sunt pro-ACTA. Ce vreau sa scot in fata mai sus e ca nu cred ca ACTA poate sa treaca de votul Parlamentului European in forma propusa, tocmai pentru ca ar fi incalcate drepturi fundamentale si la intimitate.

aici

Insa nu e nici Anti-ACTA, desi, daca intra in vigoare in forma in care este, ar putea primi o pedeapsa penala in cazul in care ii facem o gluma si-i urcam pe trilulilu.ro un clip cu Florin Grozea. Nu mai functioneaza treaba cu “utilizatorul mi-a urcat clipul pe site”.

Iar daca embeduiti clipul respectiv intr-unul dintre comentariile de pe refresh.ro, ma faceti si pe mine coleg de celula cu Sergiu, din cauza bannerelor evomag.ro si okazii.ro din sidebar. Misto, nu?

Florin Grozea, artist, cantaret, compozitor, om de online etc, direct la obiect.

ACTA are câteva articole care lasă loc la interpretări și sunt mari șanse ca aplicarea legii în România să se folosească de aceste interpretări pentru abuzuri. Vezi cele mai importante 5 probleme ale ACTA explicate pe înțelesul tuturor

Din păcate ACTA nu este un acord deschis negocierilor și modificărilor. În vară Parlamentul European va vota PRO sau CONTRA legii în întregime!

Gândul meu: Voi vorbi cu toți prietenii mei să informeze cititorii pe bloguri și pe Facebook. Mai mult – voi apela la europarlamentarii pe care îi cunosc pentru a-i convinge să voteze împotriva acestui acord.

aici.

Gandul meu? (ca sa-l citez pe Florin)

E groasa. Am mai spus, sunt deja legi si in Romania si in afara care apara indeajuns de bine drepturile de autor. ACTA insa, pe langa faptul ca ofera un instrument destul de neclar si permisiv intereselor politice si financiare, monitorizeaza intreaga activitatea utilizatorilor pe internet.

Facand un exercitiu de imaginatie, ACTA in offline ar insemna ca fiecare cetatean sa poarte o bratara-emitator GPS care inregistreaza si trimite catre politie fiecare pas pe care il face, fie ca merge la piata, la munca, ori la distractie. Cool nu?

STOP ACTA!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments