Posted By Costin

Volumul pietei de publicitate online din Republica Moldova in 2011 a fost de 1.3M euro


Daca in Romania nu au reusit, membri SATI/BRAT votand tot cu nemtii, BATI, Biroul de Audit al Tirajelor si Internetului din Republica Moldova, a ales gemiusAudience pentru a asigura auditul oficial al audientei web, ocazie cu care aflam si cateva cifre ale pietei de publicitate de peste Prut.

Cu o rata de crestere de aproape 14% anual, piata de online din Republica Moldova s-a ridicat la 1.3 milioane de euro in 2011, cu 150k mai mult decat cifra inregistrata in 2010 (1.143 milioane de euro), in timp ce pietele de publicitate pe TV si outdoor s-au ridicat la 13.3 milioane de euro si, respectiv, 6.11 milioane de euro.

* sursa: comunicat de presa Gemius.

Va reamintes ca, in urma unei estimari PricewaterhouseCoopers Romania, volumul pietei de publicitate online din Romania este intre 20 si 21 de milioane de euro. Mai multe puteti afla aici.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments