Posted By Costin

Bloggeri la TVR (#eurovisionro)


Azi noapte, am asistat la cateva premiere de la care nu te-ai fi asteptat gandintu-te la TVR. Doua streamuri live, unul din culise (interviuri non stop cu participantii la Eurovision, insa si cu bloggerii, pentru informatii la cald despre ce se mai intampla pe internet) si unul pe care telespectatorii l-au urmarit atat pe TVR 1, cat si pe TVR HD si TVR International.

O alta premiera a fost aranjarea unui loc special in Camera Verde pentru bloggeri. Cu pupitre, laptopuri, acces la internet si interviuri in direct, atat pe internet cat si pe TV, zona in care au fost prezenti si au relatat pentru voi Elena Ciric (articol), Irina Baragoi, Toader Paun (care a monitorizat pagina de Facebook Eurovision Romania), Cristi Dorombach (eticheta), George Hari Popescu (articol), Florin Suciu Marian si subsemnatul (aici, aici, aici si pe Facebook :-)).

S-a relatat la cald, s-au postat giga de fotografii si clipuri video, mai putin pe bloguri, insa retelele sociale au fost de-a dreptul asaltate (Facebook, Twitter, Youtube, Vimeo), s-a intrat in direct (cum a fost? noi nu ne-am vazut, insa vom abuza putin de timeshift-ul de la iNES :-D) si am incheiat seara cu clipul de mai jos, marturie a emotiilor Mandinga dupa aflarea vestii ca vor merge la Baku, Azerbaidjan.

Ma uitam ca #eurovision a strans 37,879 impressions (exposure), la diferenta de cateva sute de nebunia pe care a facut-o la inceput Romanii au talent (38.875). Acum e putin mai greu de atins performantele #romaniiautalent, Smiley avand forta de a (aproape) tripla cifrele :-).

Over all, din culise, a fost o experienta placuta. Nu se compara cu ce se intampla in Buftea, insa te surprinde placut, deoarece intri in TVR cu perceptia comunismului, insa dai peste oameni calzi si primitori, fara fitze de vedete, TV sau platouri de televiziune, pe care nu i-am intalnit prin alte parti.

Bonus, Anggun Cipta Sasmi, reprezentanta Frantei la Eurovision. 🙂

Anggun-Franta


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments