Posted By Costin

BR 2011, status update


Ieri a fost ultima zi in care bloggerii din Romania au putut completa chestionarul studiului BR 2009, studiu realizat de catre refresh.ro in parteneriat cu Vola.ro. Au participat 701 persoane, cu 19 persoane mai putin decat in cazul studiului similar desfasurat in urma cu 2 ani de zile.

Pentru cei ce au deschis mai tarziu monitoarele, BR 2011 isi propune sa redea profilul bloggerului roman, tipurile de bloguri, subiectele dezbatute si tipurile de content generat, traficul blogurilor, veniturile generate de acestea, investitiile facute in ultimul an si media sociale pe care bloggerii din Romania sunt prezenti.

Studii demografice

Urmeaza cea mai migaloasa etapa, timp de cateva seri fiind consemnat la domiciliu pentru a trece in revista rezultatele studiului si a pregati publicarea rezultatelor, publicare care se va desfasura, ca si in urma cu 2 ani, la BR 2009, urmarind atent fiecare sectiune a studiului.

Doua lucruri mai am de mentionat.

Blogurile de acum 2 ani

Saptamana trecuta am incercat sa trec in revista blogurile participante la BR 2009, pentru a le semnala BR 2011. Am renuntat dupa 200+ inscrieri (in urma cu 2 ani de zile nu am introdus si un camp de email, ceea ce a ingreunat foarte mult acest proces), deoarece:

a) aproape jumatate dintre bloguri erau abandonate. Nu am o statistica exacta, insa am intalnit atat bloguri ale caror ultime articole datau de prin 2010, ori 2011, cat si bloguri ale caror domenii erau expirate.

b) Majoritatea blogurilor inca in viata nu aveau o adresa de e-mail valida publicata, ori nu aveau o pagina de contact, ceea ce a complicat destul de mult incercarea mea (am lasat comentarii, ori mesaje pe Facebook).

Multumesc pe aceasta cale zelist.ro care a sustinut cu toate fortele proprii (newslettere, blog, site) participarea la studiu si a adus bloggeri noi (peste 30% dintre participantii la BR 2011 au inceput sa scrie pe blog in 2010 si 2011; 20% au inceput sa scrie pe blog in 2009).

Multumesc Vola.ro

vola.ro

In cazul in care toate cele 701 inscrieri au o adresa de email valida, un simplu calcul arata ca Vola.ro ofera participantilor la studiul BR 2011 vouchere in valoare de 21.030 euro, fiecare blogger care a completat chestionarul primind un cupon de reducere de 30 euro din urmatorul bilet de avion pe care si-l vor cumpara de pe Vola.ro (detalii aici).

* trimiterea voucherelor, precum si o scurta explicatie de ajutor privind modalitatea de utilizare a acestora o voi face manual, dupa verificarea inregistrarilor si generarea cupoanelor de reducere. So, bear with me :-).

Later edit: cuponul de reduceri se va cumula si cu alte reduceri pe Vola.ro.

Mai mult decat atat, intr-una din zilele urmatoare (cel mai probabil in weekend) voi face o extragere la sorti pentru a desemna castigatorul unui city break in Dublin de doua persoane, oferit tot de catre Vola.ro. Tragerea la sorti va fi filmata si se va efectua folosind random.org.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments