Posted By Costin

Institutia de invatamant absolvita nu afecteaza succesul procesului de recrutare intr-o masura mai mare decat experienta


Conform unui sondaj efectuat de catre BestJobs in februarie-martie 2012, pe un esantion total de 1944 de respondenti la nivel national, 24% dintre semnatarii sondajului considera ca facultatea influenteaza destul de mult gasirea unui loc de munca, in timp ce 37% au sustinut ca institutia de invatamant absolvita nu afecteaza succesul procesului de recrutare intr-o masura mai mare decat experienta.

48% dintre romani afirma ca au incredere, mare si foarte mare, in institutiile de invatamant publice, cu 10% mai mult fata de increderea acordata institutiilor de invatamant private (38%). 54% dintre respondenti declara ca nu au incredere in invatamantul din Romania.

Metodele practice, profesorii mai bine pregatiti, precum si salarii mai bune pentru acestea s-au aflat in topul solutiilor prin care educatia din Romania ar putea fi imbunatatita.

– 59% – Metode de predare mai practice / dinamice
– 58% – Profesori mai pregatiti / mai bine educati / cu o mai mare implicare
– 49% – Salarii mai bune pentru profesori
– 45% – Cresterea bugetelor alocate institutiilor de invatamant
– 39% – O mai buna disciplina in institutiilor de invatamant
– 36% – Mai multe resurse pentru predare
– 26% – Mai multa implicare din partea parintilor
– 25% – Reducerea numarului de elevi in clasa / studenti in grupa
– 23% – Securitate mai ridicata
– 15% – Intinerirea mediei de varsta a cadrelor didactice
– 12% – Mai multi profesori
– 8% – Mai multe institutii de invatamant
– 7% – Mai multe ore de studiu
– 4% – Un an scolar / universitar sa corespunda unui an calendaristic
– 3% – Alta varianta
– 2% – Nu stiu, nu raspund


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments