Posted By Costin

Kaspersky: 2,6 dispozitive cu acces la Internet per familie in Romania


Un studiu global realizat de Kaspersky Lab dezvaluie ca o familie obisnuita din Romania detine, in medie, 2,6 dispozitive cu acces la Internet si capabile sa stocheze o cantitate ridicata de date. Primul loc in studiu este ocupat de Arabia Saudita, cu o medie de 4,3 gadget-uri, urmata de Africa de Sud si SUA, cu o medie de 4, respectiv 3,7. Romania se afla pe ultimul loc in acest top.

PC-ul este cel mai popular echipament IT din România – 71% dintre respondenţi afirmând că deţin unul acasă. 16,4% dintre aceştia susţin că posedă două sau mai multe computere desktop. Şi laptop-urile sunt foarte populare printre români, 51,5% afirmă că au unul în familie, în timp ce 13,3% spun că deţin chiar două sau mai multe.

Peste 40% dintre cei chestionaţi au afirmat că deţin personal un smartphone, în timp ce 9,6% dintre aceştia spun că în familia lor există două sau mai multe astfel de dispozitive. De asemenea, în privinţa tabletelor, numai 5% dintre participanţii la studiu au spus că posedă una în gospodăria lor. În total, 0,7% dintre gospodăriile din România deţin un set complet de echipamente electronice moderne (PC, laptop, smartphone şi tabletă).

kaspersky gadgetizarea


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments