Posted By Costin

M-am indragostit!


Incredibil de fantastic, zic, momentul in care simti (inainte de a da publish) cum un titlu iti poate aduce cateva sute de vizite (ironic, pentru cei care inca nu imi inteleg subtilitatile). Ma bucur insa ca, spre diferenta de noul trend din publishing-ul online de a da titluri senzationale in fata unui nimic pe care il uiti in 2 minute, pe bloguri exista totusi o legatura. M-am indragostit. 🙂 Ma explic.

Saptamana trecuta, Florin Grozea1 publica un articol (gasiti aici toate detaliile) in care anunta faptul ca Deezer a fost lansat si in Romania. Am schimbat si un mail pe tema asta, l-am dat pe Twitter si a ramas unul dintre taburile deschise non-stop la mine pe laptop, cu Regenerate – Booka Shade pe loop in primele 2 zile. 🙂

deezer

Ieri, a trebuit sa dau un restart destul de brutal la calculator, ceea ce a facut sa pierd taburile si sa descopar, astazi la pranz, ca-mi lipsea ceva. Nu se mai tineau fluturasii de mana, nu mai faceam cerculete cu degetul pe birou etc. Lipsea Deezer. Obisnuinta de consum fu creata, I’m a sucker now.

Stiu, e pe bani. Pe 31 o sa trebuiasca sa scot intre 4 si 6 euro din buzunar. Imi vine sa injur ACTA de nervi! Vi se pare mult pentru accesul la nu-stiu-cate-milioane-de-melodii (15 zice Florin), cele mai noi, cele mai cele? Mie nu. Si, pana la urma, ce, te poti pune cu dragostea? 🙂 (asta ca sa fiu simpatic, 6 euro inseamnand doar cateva reincarcabile pentru e-vaporizer)

In plus, daca e ceva ce am invatat in ultimii 10 ani de cand ma ocup cu business-uri online proprii, am invatat ca experienta de consum de servicii pe bani si modalitatile prin care banul pleaca din buzunarul tau (free/freemium/pay), te ajuta sa intelegi mai bine de ce o faci. Si o poti aplica mai departe.

Revenind, cum va place Deezer?

PS. Nu, refresh.ro nu va fi contra cost. :-). In 2006 vindeam pachete de 50 de euro intr-un joc online, in Spania, modelul de business fiind unul freemium, iar pachete contineau bunuri… virtuale. Veti fi surprinsi sa aflati cati plateau, chiar si mergand la banca.

Note de subsol:
1. Florin Grozea – artist Hi-Q, fondator eOk.ro, Moose.ro. Blog | LinkedIn | Twitter.

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments