Posted By Costin

Romania, pe ultimul loc la utilizarea calculatoarelor (studiu Eurostat)


O stire care face inca de ieri inconjurul Romaniei ofera datele unui studiu Eurostat, conform caruia doar 50% dintre romanii cu varste cuprinse intre 16-74 de ani au folosit vreodată un calculator. In paralel, in Suedia vorbim de un procent de 96%, 94% in Danemarca si Olanda, 93% in Finlanda si 91% in Marea Britanie.

De asemenea, studiul arata ca media europeana este de 78%, in timp ce Romania se situeaza pe ultimul loc, dupa Bulgaria, tara in care 55% din populatia cuprinsa in intervalul de varsta amintit mai sus a simtit un calculator sub buricele degetelor.

Situatia se mai schimba (procentual) cand vine vorba de tineret, 81% dintre romanii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani folosind cel putin odata calculatorul, insa, ca pozite, ne aflam tot pe ultimul loc. Media la nivelul UE este de 96%, Olanda, Austria, Finlanda, Suedia, Marea Britanie si Luxemburg inregistrand 100%.

Va dati seama ce piata exista in Romania? 🙂 Trecand insa peste orice gluma, eu unul astept o implicare a Minsterului asemanatoare cu cea din Finlanda. Vezi Accesul broadband la internet devine un drept legal in Finlanda.

* via mediafax.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments