Posted By Costin

Se intorc banii in Spania?


Frunza. Celebra frunza care a costat o gramada de bani a fost produsa in Spania, de catre THR-TNS (THR – Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA si TNS – Taylor Nelson Sofres SA). Se pare ca cea mai mare parte din bani ii lua TNS, compania fiind responsabila cu cercetarea (vezi comentariul ministrului), insa, din cate inteleg, compania mai facuse cateva cercetari pentru PDL (vezi declaratia lui Andrei Musetescu, reprezentantul la vremea respectiva al companiei, in Romania).

Vineri, un articol din ZF (via orlando.ro), aratau directia a inca 25 de milioane de euro, milioane pe care Ministerul Agriculturii ii investeste intr-un proiect denumit Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala (RNDR). Site-ul proiectului s-a lansat saptamana trecuta, joi. Il puteti gasi la adresa rndr.ro.

Facem un newsletter lunar, la două luni avem o publicaţie cu o tematică generală în domeniul dezvoltării rurale, dar şi publicaţii cu tematică specifică. Estimez că vor fi peste 100 de publicaţii până la finalul proiectul în 2015 de cel puţin 60 de pagini fiecare.

Membrii reţelei vor primi invitaţii şi la toate evenimentele pe care le vom organiza şi pentru cei ce vor dori să participe le vom asigura transportul şi cazarea în locul unde are loc conferinţa respectivă, noi suportăm costurile. Evenimentele vor fi în România.

Viviana Vasile, sefa proiectului RNDR, pentru ZF.

Ca si in cazul Frunza, banii merg tot catre Spania, de data asta la IDEL SL (Innovacion y desarollo local / inovare si dezvoltare locala), companie ce are versiune de site si in limba romana (vrea cineva sa se angajeze? :-)).

In ambele cazuri, vorbim despre bani europeni, insa, lasand la o parte ideea de spaga (ma gandesc ca s-o gasi un romanas care sa faca legatura intre IDEL SL si PDL :-), desi nu pare niciunul roman), ceea ce nu inteleg este de ce nu se incearca pastrarea banilor in tara. Chiar suntem atat de incompetenti? Ma indoiesc. Cel putin nu in zona asta…

PS. Target-ul proiectului sunt fermieri. Newsletter. Aha.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments