Posted By Costin

Budapesta in time-lapse si tilt-shift (Panasonic LUMIX DMC-TZ30)


Acum ceva vreme imi doream sa pot sa fac asa ceva. In fond, nu e neaparat greu. Iti faci o actiune in Photoshop care iti da efectul de tilt-shift (minuatura) pe un folder intreg de fotografii, dupa care le montezi intr-un clip.

Panasonic LUMIX DMC-TZ30

Ma intreb insa, de ce totusi atata munca?

Panasonic LUMIX DMC-TZ30, o camera compacta pe care o am in teste de cateva saptamani, face asta by default. Are o functie “mini” care-ti face tilt-shift-ul, iar daca inregistrezi un clip in timp ce ai aceasta functie activata ti-l monteaza din fotografii pe care le face la 1 secunda.

Despre acest lucru v-am mai povestit insa, iar astazi, in urma cu 4 ore, am inregistrat clipul de mai jos, de pe terasa din fata National Gallery (Nemzeti Galéria) din Budapesta. Am filmat timp de 6 minute, pentru un produs final de 45 de secunde.

La upload pe Youtube, mi-am adus aminte ca pot aplica si cateva efecte, plus sunet. Cel mai potrivit mi s-a parut cross-processing, perfect pentru o versiune mai jucausa a binecunoscutei “Blue Danube” (coloana sonora a fost oferita de Youtube). Cred ca o sa va placa ce a iesit, dintr-o joaca :-). Mai jos aveti si varinta needitata, direct din camera.

Panasonic DMC-TZ30 costa 1 675.24 lei, la edigital.ro. Nu am mai gasit-o in niciun alt magazin online de la noi.

Like! Share! Trimite prin e-mail! Da SMS-uri si telefoane cu link-ul asta! 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments