Posted By Costin

Campaniile saptamanii 2-8 aprilie din blogosfera romaneasca


Nota explicativa: Urmatorul articol este scris de Carmen Albisteanu, Creative service la NEXT Advertising. Arhiva articolelor saptamanale scrise de Carmen este disponibila in cadrul etichetei campaniile saptamanii in blogosfera.

Carmen AlbisteanuLinkedIn | Facebook | Twitter | Blog


Nimeni nu stie unde sunt pelicanii, desi toata lumea s-a cam intrebat zilele trecute prin social media. Abia spre sfarsitul saptamanii am aflat ca e vorba de o “coclaureala” prin Delta, unde vor pleca Doru Panaitescu, Roxana Precu, Cosmin Tudoran, Catalin Georgescu, Andrei Zdetovetchi, Eros Nicolau, Augustin Radu, Daniel Secareanu si Roxana Radu. Ei vor fi cazati la Campo Euro Club si au scris despre ofertele de primavara ale campingului.

Probabil ati aflat deja ca site-ul cetitreceprinminte.ro promova Ziua Internationala a Constientizarii Autismului si faptul ca oricine poate dona pentru a ajuta copiii bolnavi. Au mai scris pe tema asta Cetin Ametcea, Alexandru Negrea,Simona Tache, Cabral Ibacka, Daily Cotcodac, Radu Bazavan, Auras Mihai Geambasu, Lavinia Biberi, Cristian Manafu,Cristian China-Birta si Vali Petcu.

HBO a lansat serviciu HBO GO, prin care utilizatorii pot urmari programele preferate pe calculatoare, telefoane si tablete. Deja, serviciul a fost testat si anuntat de cativa bloggeri. Detalii aflati la Sebastian Bargau, Cristian China-Birta, Cristian Dorombach, Dan Dragomir, Cristian Manafu si refresh.ro.

Coca-Cola HBC a provocat cativa bloggeri sa incerce sa stea o zi fara apa, pentru a promova aplicatia Banca de Apa. Primele reactii au aparut la Claudiu Ciobanu, Marius Matache, Radu Dumitru si Raluca Popa.

Farmec le-a transformat pe bloggerite in cercetatori, pentru a testa cateva dintre produsele companiei si a promova aplicatia de facebook Cercetatori cu Farmec. Au scris despre campanie Alexandra Palconi, Oana Zainescu, Julie Manea, Teodora Sevastru, Cristina Putan, Oltea Zambori.

O zi a minunilor nu se uita prea usor. Ipoteza e confirmata de Andreea Burlacu, Cristina Bazavan, Anne-Marie Chelariu, Oltea Zambori , Ruxandra Predescu, Roxana Precu, Lavinia Biberi si subsemnata, cu povesti despre evenimentul de promovare a noului Volkswagen Beetle, organizat la Porsche Inter Auto.

Weekendul a fost plin de petreceri: a inceput cu JB Party, despre care am citit la Marius Matache, Alina Constantinescu si Andrei Cismaru, si a continuat cu RoBlogFest, despre care s-a cam scris pe toate blogurile si in toate felurile.

Heidi Chocoworld are cativa vizitatori fideli. E vorba despre Ruxandra Predescu, Andreea Burlacu, Ionut Bunescu si Sabina Cornovac, care au vizitat fabrica de ciocolata si si-au creat propriile bunatati.

La RoBlogFest, a existat un premiu si pentru bloggerii neinscrisi in competitie. E vorba despre un Motorola Xoom 2 si o cartela Orange PrePay. Pentru a intra in concurs, bloggerii au scris despre importanta internetului mobil. Am gasit articole pe tema asta la Tudor Popa, Sebastian Bargau, Alexandru Negrea, Cristian China-Birta, Razvan Pascu, Simona Tache, Valentin Bosioc si Claudiu Ciobanu.

Active Watch a luat cateva bloggerite in vizita la Fetesti, la o comunitate de romi care au demonstrat ca barierele etnice pot fi depasite. Vizita a facut parte dintr-o campanie impotriva discriminarii, despre care au scris Roxana Bursuc, Ruxandra Predescu, Anne-Marie Chelariu, Oana Bratila si Cristina Bazavan.

Cristian China-Birta, Adi Hadean si Cristina Bazavan colectioneaza moodboard-uri cu lucruri care ii inspira pe Live Inspire, o competitie creata de Intesa Sanpaolo Bank.

Bergenbier a lansat la apa Organizatia Barbatilor din Romania, care va tine sedinte zilnic si va lupta pentru drepturile tuturor barbatilor din tara. Adrian Ciubotaru, Augustin Radu, Toma Nicolau, Doru Panaitescu si Adrian Mihaltianu sunt deja membri de onoare ai noii organizatii.

Tot saptamana trecuta a fost avanpremiera filmului “Toata lumea din familia noastra”, de Radu Jude. Despre film puteti citi impresii la Anne-Marie Chelariu, Andreea Vasile, Marian Ionescu, Alex Ciuca, Ruxandra Predescu, Cezar Vasile si la Ina Taranu-Hofnar.

Organique are oferte la produse cosmetice, despre care puteti citi mai multe la Denisa Bargau, Oana Zainescu si Andreea Ursu.

Auras Mihai Geambasu a scris despre un concurs organizat de GoTravel, care ofera ca premiu o vacanta in doi la Roma.

La noul sezon Romanii au talent s-au gasit cateva locuri in public si pentru bloggeri. Daca sunteti curiosi sa aflati cum se vede show-ul de aproape, ce e pe bune si ce nu, gasiti detalii la Alina Constantinescu, Raluca Popa si la Cristian Dorombach.

Bucataria Cinnabon ramane deschisa pentru bloggerite: saptamana aceasta, Corina-Maria Scheianu va pregati rulouri pentru prietenii ei.

Toma Nicolau si Alex Tunaru au povestit mai pe larg despre cum a fost vanatoarea de bunatati organizata de Editura ALL pentru a sarbatori colectia Strada Fictiunii.

Fundatia Vodafone sustine o campanie de strangere de fonduri pentru sectia de terapie intensiva de la Spitalul Marie Curie. Cristian China-Birta si Adrian Ciubotaru au filmat cate un video pentru a incuraja donatiile.

Andreea Ursu a pus laser tag-ul pe lista obiceiurilor sanatoase Activia, iar Raluca Popa a ales arta contemporana.

Incepe editia a doua a Siemens Race, cu mai multi bloggeri participanti si mai multe surprize. Detalii aflati de la Alexandru Negrea, Dan Dragomir, Cristina Bazavan, Razvan Baciu, Cristina Chipurici si Marius Sescu.

Daily Cotcodac promoveaza competitia de design pentru cutiile de prezervative Durex.

Am mai gasit trei povesti frumoase din cantonamentul bloggerilor – la Oana Bratila, Marius Matache si Augustin Radu.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments