Posted By Costin

instagr.am, aceasta MISA a aplicatiilor foto pentru telefoanele mobile inteligente


* post scris in stil jurnalistico-Vali-Birzoi bloggeristic, datorita faptului ca aplicatia lansata astazi si pentru terminalele ce opereaza cu sistem de operare Android nu imi functioneaza: “The application Instagram (process com.instagram.android) has stopped unexpectedly. Please try again.”.

instagram

Intrebare: De ce ai folosi instagr.am?
Raspuns: E gratuita.

Instagram – a fun & quirky way to share your life with friends through a series of pictures. Snap a photo, then choose a filter to transform the look and feel of the shot into a memory to keep around forever.

Si acum sa trecem la cons.

1. E sharing doar de pe terminalele mobile. Comentati, va rog, la atmosfera minunata din fotografia facuta de Dragos Novac intr-o seara de… Ah. Stai. E atemporala. Plus ca nu are niciun rost sa incercati sa faceti click pe vreun alt profil care e listat in urma interactiunii LIKE cu acea fotografie. Nu au link-uri. Puteti insa sa-i dati like pe Facebook si tweet. Si sa o descarcati, ofc. Kewl.

Zici ca-i Misa aplicatiilor foto, varianta spirala virtuala, safe, fara lichide.

2. Au folosit-o pana acum utilizatorii de iPhone. Fac o scurta selectie, din memorie, a experientelor pe care cei pe care ii urmaresc pe retelele sociale si o folosesc le-au impartasit cu mine:
– texte funny si locuri pe care acestia le-au descoperit pe unde au calatorit,
– incaperi (de la sali de cinema pana la baruri, de la birou pana acasa),
– animale de companie,
– mancare,
– bauturi (Free tip: orice ceasca de cafea da spectaculos de bine pe vintage!).

In proportie de 99%.

De ce ai avea nevoie de inca o aplicatie pentru asta? Stiu raspunsul! Pentru efectul vintage care va transforma o conserva intr-o “memory to keep around forever”? Kwel. Daca apare si v2, le instalez pe ambele. Sa fie, se stie!

3. A ajuns pe Android, un sistem, prin definitie, populat de oameni care nu au neaparat o obisnuinta in a plati pentru aplicatii. Drept urmare, vom asista la fotografii “pentru dusmanii mei” si la inca altele cu mancare, animale de companie (dati-i timp lui Piticu sa ajunga acasa, acum inca e la munca) etc.

Pentru toate acestea avem deja galeria foto de pe telefonul mobil si… Twitter, de exemplu. Intr-adevar, mai putin vintage-ul. Coolness-ul. MISA.

Later edit: Utilizatorii de iOS sunt consternati ca instagr.am a aparut si pentru terminalele cu Android! :-)))


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments