Posted By Costin

PR: Fotografiile atasate comunicatelor de presa


Nu am inteles niciodata de ce oamenii din PR prefera sa trimita, alaturi de comunicatele de presa, fotografii cu dimensiuni de peste 2500px latura si minim 1MB fotografia. Singurul lucru la care ma gandesc e printul, insa, pe bune, care se simte sa ridice 2 degete sus sa va numaram! Ca ma gandesc ca nu se napusteste nimeni sa-si croiasca repede un wallpaper, ori sa faca panouri publicitare prin Bucuresti.

o fata

Realistic vorbind, nu-s bune nici pentru Facebook. Postezi de pomana fotografii la dimensiuni uriase, atat timp cat jumatate dintre rezolutiile folosite de romani sunt 1280×1024, 1024×768 si 1440×900. Sau pe acolo.

Singurul avantaj la Facebook este ca le poti descarca la dimensiunea la care le-ai urcat. Exista un link download sub fiecare imagine, daca stergi &theater.

Revenind, 720px latimea cred ca e de ajuns. Nu va sari de 100-150k, lumea le va prelua fericita. De trait vom trai la fel de mult, insa barem traiul ni se va parea mai linistit.

PS. fotografia de mai sus are 639x960px si cantareste 84 kile. Ma ajuta cu ceva daca o postam la dimensiunile la care am facut-o? Va ajuta cu ceva daca o postam la dimensiunile la care am facut-o? Exact.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments