Posted By Costin

Lansari: Apropo de Microsoft si so.cl


Ce nu am inteles niciodata la Microsoft a fost neputinta de a riposta rapid, calcand in picioare si cu forta concurenta. Si am scris neputinta cu italic pentru ca nu ma indoiesc ca poate fi vorba exclusiv de decizii de business, irelevant daca au fost / sunt in continuare bune sau proaste.

Invoc produse precum Bing, MSN Messenger, Hotmail etc, care, chiar daca domina in anumite zone (ex: hotmail/messenger prin America de Sud / Spania), nu se ridica per total la succesul si dominatia sistemului de operare Windows, cel mai folosit OS din toate timpurile.

Si aici apare paradoxul. “Controlezi” 90% dintre PC-urile din intreaga lume, in principiu ar trebui sa cunosti comportamentul tuturor acestor oameni in fata unui calculator (si aici mi-am adus aminte si de iE, deci si online), insa vine o companie precum Google si ia tot.

Sau Facebook, si ia tot. Iar tie nu-ti ramane decat sa lansezi so.cl, o retea sociala de nisa, pentru studenti, la modul chill, asta insemnand ca Facebook cred ca a avut cu siguranta de cateva ori mai mult coverage in media cand a lansat Timeline-ul.

Si pentru ca mi-am adus aminte de iE, cine mai tine minte Netscape, destul de popular in cretacicul de dinainte de 2000? A fost semi-ingropat de iE, care, impreuna cu tavalugul Firefox a facut ca Netscape sa tot piarda din cota de piata si sa fie desfiintat in 2008 (de catre AOL, proprietarul), cand ajunsese la sub 1%.

Uitandu-ne pe statisticile din martie, iE-ul detine inca suprematia. Insa cu doar 35%. Desi Windows e la 90%!! Ceea ce, intr-un fel, demonstreaza ca gluma cu folosesc iE pentru a descarca Chrome sau Firefox are totusi o livada intreaga de adevar.

Browser_Usage_for_March_2012

Revenind insa la so.cl, de curiozitate:

Folosesti so.cl?

View Results

Loading ... Loading ...

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments