Posted By Costin

Lansari: banipierduti.ro


Miercuri, 23 mai, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Romanian American Foundation, se va lansa site-ul banipierduti.ro, o platforma care isi propune sa faca procesul de cheltuire a banilor publici mai transparent si mai eficient, un posibil instrument util pentru… anchete! Bine, pentru cine e interesat.

Pe langa echipa proiectului, la conferinta vor vorbi si Excelenta sa Mark H. Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, precum si Excelenta sa Sale Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei la Bucuresti.

În 2012 contribuţiile de sănătate pentru deţinuţi sau arestaţi preventiv au fost de 1.525.000 lei, în timp ce trusoul acordat pentru nou-născuţi a fost de 10.000 lei. Tranzacţiile privind datoria publică şi împrumuturile sunt estimate la 12.689.554.000 lei în bugetul pentru 2012, adică de peste cinci ori cât bugetul alocat sănătăţii. Dacă statul va efectua în totalitate aceste tranzacţii, ele vor reprezenta aproximativ 125 lei per român.

Echipa “Bani Pierduţi?” crede că degeaba ne plătim taxele dacă nu ştim pe ce ni se duc banii. “Bani Pierduţi?” e unul dintre cele cinci câştigătoare ale competiţiei Restart România (iniţiate de Techsoup cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti) şi îşi propune centralizarea informaţiilor bugetare publice de la nivel naţional şi local pentru responsabilizarea autorităţilor şi cetăţenilor în privinţa modului în care sunt cheltuite fondurile publice.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments