Posted By Ioana

Orange Romania: scade numarul de clienti, creste numarul de utilizatori de internet mobil


Orange a pierdut clienti in primul trimestru, iar veniturile au fost mai mici in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Compania de telefonie mobila anunta ca in primul trimestru a avut venituri de 220 milioane de euro. In 2011 veniturile erau de 222 de milioane.

In primele trei luni, Orange a pierdut aproximativ 187.000 de clienti, numarul acestora fiind la sfarsitul acestei perioade de 10.087.025 de clienti, se arata intr-un comunicat remis Refresh.ro. La sfarsitul lui 2011 Orange Romania avea 10,262 milioane de clienti. Desi veniturile si numarul clientilor companiei au scazut, cei care au ramas au preferat sa cumpere smartphone-uri sau tablete.

Orange Romania precizeaza ca in primul trimestru numarul de tablete vandute s-a triplat, in comparatie cu perioada similara a anului trecut, iar volumul vanzarilor de smartphones a crescut cu 44%. Datorita acestor preferinte a crescut cu 23% si procentul utilizatorilor de internet pe mobil.

Cifrele si numarul de clienti vin la scurt timp dupa ce Orange a serbat zece ani de cand e pe piata din Romania.

Si veniturile grupului France Telecom, care controleaza Orange Romania, au scazut in primul trimestru cu 1,8%, dar numarul de clienti a crescut in comparatie cu perioada similara a anului 2011, datorita cresterilor inregistrate in Africa si Orientul Mijlociu.


View Comments