Posted By Costin

Studiu: 6 din 10 utilizatori de PC din Romania folosesc software piratat (BSA)


hacked

6 din 10 utilizatori de PC din Romania folosesc software piratat, cel putin la nivel declarativ, conform rezultatelor Studiului global privind pirateria software pentru anul 2011 realizat de catre Business Software Alliance (BSA). Valoarea comerciala a software-ului fara licenta instalat pe calculatoarele romanilor s-a ridicat la 207 milioane de dolari.

38% dintre utilizatori admit ca folosesc software piratat “intotdeauna”, “aproape intotdeauna” sau “ocazional”, iar 24% declara ca folosesc “rar” programe software fara licenta. De asemenea, rezultatele studiului arata ca majoritatea utilizatorilor de software piratat din Romania sunt barbati cu varste cuprinse intre 18 si 34 ani.

Rezultatele complete le puteti gasi pe Facebook.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments