Posted By Costin

Despre micile intreprinderi utile din viata noastra pe care ajungem sa le iubim


Trecand peste varsta, ocupatie si cateva zeci de gadget-uri abia lansate pe care le-am testat in ultimii 3 ani, pot intelege ca pentru unii poate parea hilar ca eu am descoperit utilitatea unui blitz abia in septembrie 2010, cand, evident, mi-am cumparat unul, de la F64.

Un al doilea soc tehnologic pe care l-am simtit nu a fost, cum cred ca s-ar fi asteptat cei mai fideli cititori ai acestui blog, cand mi-am cumparat, intr-un final, SGS3-ul. Nu. A fost cand am descoperit o banala casca bluetooth.

Plantronics-Voyager-Pro-HD---1

Am folosit de cateva ori, ca si muuulti dintre voi de altfel, handsfree-uri cu fir. Nu mi-au placut neam, la fel de bine cum nu imi place sa ascult muzica la casti pe care trebuie sa le infig in ureche. Imi pica, ma jeneaza, nu pot intoarce capul fara sa-mi sara din urechi din cauza firului etc.

Pana acum vreo 3 saptamani, cand Dragos le-a returnat dupa ce le-a testat. ajungandu-mi pe birou si prinzadu-ma intr-o perioada destul de agitata, cu multe telefoane de dat. Am cazut in pacat si… m-am indragostit iremediabil de e avea mainile libere cand vorbesc la telefon. Ma refer, evident, la casca bluetooth despre care aminteam mai sus.

Intreprinderea se numeste Plantronics Voyager Pro HD, costa 399 de lei (casti.ro).

Mi-au placut foarte tare 3 chestii:

Plantronics-Voyager-Pro-HD---2

Prinderea si mobilitatea acesteia
Sistemul de prindere consta intr-o casca care se infige in ureche si aparatul in sine care se potriveste in spatele urechii. Una peste alta, se poate folosi atat pe urechea stanga, cat si pe urechea dreapta, atat casca cat si microfonul avand flexibilitatea de a se roti, in functie de urechea pe care o folosesti cand vorbesti la telefon.

– Poti lega 2 telefoane la ea –
Daca problema unui smartphone dual-sim, dual stand-by si cu Android care sa nu-mi crape in buzunarl de la spate si care sa se miste corespunzator (irelevant pretul, idea e ca NU gasesc ceva de care sa fiu multumit – remember H2000?) nu am rezolvat-o, am rezolvat, in schimb, sa pot vorbi la ambele smartphone-uri fara sa le ating :-).

– Casca comunica cu tine! –
Voyager Pro HD vorbste cu tine, mai ceva ca Siri :-). Iti spune cand face pair cu un telefon, cand se conecteaza la un telefon, cand se conecteaza la cel de-al doilea, cand se deconecteaza de la unul dintre ele (mi-a tinut lejer vreo 6-7 metri prin pereti), ori cat timp il mai poti folosi.

Nu ca-i misto? Ca fapt, nu prea mai are cum sa-ti fure cineva telefonul fara sa-l depistezi. “Phone one disconnected” o sa-ti sune destul de dubios in casca cand tu stii ca ai telefonul in buzunarul de la spate :-D.

Mai are rost sa va zic cat de util este in masina? Mai are rost sa va povestesc cum se aude? Nu cred. Specificatiile tehnice sunt la un click distanta. 🙂

PS. Colegele mele m-au anuntat ca astazi va pleca iarasi prin blogosfera.
PPS. De testat aplicatia asta.

Plantronics-Voyager-Pro-HD---3

Plantronics-Voyager-Pro-HD---4

Plantronics-Voyager-Pro-HD---5


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments