Posted By Costin

Doreste cineva o “extraoptiune” pentru soacra, alta decat “taci si asculta”? :-)


Daca e sa facem un clasament al continutului cel mai atractiv si, prin urmare, consumat de catre internaut, acesta ar fi video, pe primul loc, urmate de foto si text, pe locurile 2 si 3. Si nu cred ca avem nevoie de vreun studiu pentru a spune acest lucru, desi nu ma indoiesc ca exista deja.

Ne putem lua doar dupa faptul ca top 5 site-uri din lumea asta sunt 3 motoare de cautare (Google, Yahoo si Baidu), Facebook si Youtube. Si sa nu indrazneasca cineva sa-mi spuna ca abia asteapta sa intre pe Facebook pentru a citi niste postari, ori carti :-). E mult mai comod sa vezi un clip video, de 3 minute, decat sa citesti un articol de 3000 de semne.

Luand in calcul acest comportament, Vodafone Romania a lansat astazi o sectiune de tutoriale video, disponibila la adresa vodafone.ro/tutoriale, sectiune ce contine raspunsuri la diferite intrebari pe care si le poate pune un client, legate de serviciile operatorului, ori diverse setari ale telefoanelor mobile.

Un exemplu ar fi o intrebare de genul Cum se modifica factura la activarea unei extraoptiuni sau modificarea abonamentului?, caci tot am vorbit de cateva ori despre extraoptiuni pe acest blog, insa niciodata pentru zona de abonati, ci doar pentru cei care au sau intentioneaza sa-si cumpere o cartela prepay.

* pentru a intelege titlul, click play!

Presarate cu glumite, cred ca tutorialele video au un potential de asimilare mult mai mare din partea clientilor, decat orice document explicativ pe care l-ar publica pe site, fie ca vorbim de documente descarcabile (.pdf, .doc etc), fie ca vorbim despre sectiuni dedicate in cadrul site-ului.

Pana la proba contrarie, Vodafone Romania a publicat in sectiunea respectiva tot felul de raspunsuri video, la tot felul de intrebari: cum activezi sau dezactivezi roaming-ul, cum activez sau dezactivez o extraoptiune la Cartela Vodafone, cum poti sa vezi facuta si desfasuratorul apelurilor in contul MyVodafone etc.

Pareri?


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments