Posted By Costin

Felicitari Microsoft pentru Surface Windows 8 Tablet!


Microsoft Surface Windows 8 Tablet

Radu zice bine aici.

Aparitia Microsoft Surface Windows 8 Tablet aduce o gura de aer proaspat, intr-o piata dominata efectiv de iPad, de altfel si singurul gadget de la Apple pe care il detin, ocolind cu buna stiinta tabletele pe Android care, fata de iPad, se misca greoi, sacadeaza, you name it, singurul avantaj fiind faptul ca ruleaza flash (as putea vedea bannere, m-as putea da pe analytics si alte astfel de aplicatii etc).

Pe o astfel de piata apare Microsoft Surface Windows 8 Tablet. Stiu, si eu am aceleasi retineri si intrebari, majoritatea insa fiind legate de micile frustrarile pe care le-am acumulat in 16 ani de cand utilizez Windows. Va crapa? Se va misca ca dracu’ cand deschizi 2-3 aplicatii care-ti consuma substatial memoria? Unde se va pozitiona ca pret?

Ma gandesc insa ca pot avea pe tableta aceleasi aplicatii pe care le folosesc zi de zi pe laptop. Spune si Steve Ballmer, in clipul de mai jos. Oamenii vor sa munceasca. Oamenii vor sa se joace. Corect. Eu si in concediu imi iau la mine atat laptopul cat si iPad-ul. Si sincer? Mi-ar placea sa iau doar tableta si sa ma ajut de ea si la munca.

Ma mai gandesc si la faptul ca e un pas mare si pentru Microsoft. A carmit-o putin spre Apple, fabricandu-si intreprinderea pe care sa ruleze sistemul de operare la care lucreaza de zeci de ani deja. E un pas inainte. Si imi place sa cred ca va functiona brici, decat sa imi amintesc de ecrane albastre.

Ma mai gandesc ca, daca tot sunt oarecum fan al Androidului, insa si un utilizator de iOS pe tableta, aparitia Microsoft Surface Windows 8 Tablet nu face decat sa-i impinga si pe acestia sa se dezvolte. E o batalie in urma careia si noi suntem pe lista beneficiarilor, nu doar compania care castiga cota mai mare de piata.

Insa, oricum ai incerca sa pui cinstit problema, eu zic ca e de bine. In cel mai rau caz, in care tableta e o tristete maxima, Microsoft si-o fura grav, iar consumatoul nici nu pierde, nici nu castiga. Inainte sa-i judecam pe cei de la Microsoft (am vazut cateva articole anti, doar pentru ca e mai usor sa fii hater :-)), propun sa asteptam ca Surface Windows 8 Tablet sa apara prin magazine.

Pana la urma factorii decisivi de cumparare nu stau intr-o lansare. Vor urma review-urile, simtul personal al buricului degetului aratator pe ecranul tabletei cand mergem la raft si, nu in ultimul rand, pretul, si abia apoi putem spune da, o cumpar, ori nu, astept iPad 4. Ori Samsung Galaxy Tab nu-stiu-cat.

Inca odata, felicitari Microsoft!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments