Posted By Costin

Foto si video cu TZ30, o compacta simpaticuta de la Panasonic (gadget de weekend)


Panasonic LUMIX DMC TZ30
Mai multe imagini cu camera, pe pagina de Facebook refresh.ro

Pana la urma am gasit-o. O are si oktal.ro si f64.ro, cel din urma aducand-o la 1689 lei. Camera este echipata cu noul obiectiv LEICA DC VARIO-ELMAR, ultrasuperangular de 24 mm si cu zoom optic 20x. Filmeaza FullHD la 1.920×1.080 60p (NTSC) / 50p (PAL), se lauda cu 14,1 Megapixel, GPS, modul iA si o caruta de efecte speciale care pun pariu ca va vor tine ocupati.

Este prima camera pe care am folosit-o ce stie nativ de tilt-shift, o functie care iti da efect de miniatura. Mai mult decat atat, Panasonic LUMIX DMC-TZ30 face asta atat pentru fotografii cat si pentru clipuri video, in cadrul clipurilor video combinand cu succes si time lapse, efecte ce va ofera posibilitatea de a va incanta cunoscutii cu clipuri video precum cele de la finalul articolului.


* mai multe fotografii facute cu TZ30 gasiti pe pagina de Facebook refresh.ro.

Este, de altfel, prima camera care m-a facut sa ma gandesc serios sa am dupa mine si o compacta, datorita dimensiunilor mici, rapiditatea de deschidere, precum si manevrabilitatea si usurinta cu care poti face fotografii cat de cat simpatice, presetarile si efectele venind in ajutorul oricarui utilizator, indiferent de nivelul de folosire a unei camere foto la care se afla.

In alta ordine de idei, a fost camera pe care am plimbat-o cel mai mult prin Europa. A vazut atat Ungaria (Budapesta), Bulgaria (Veliko Tarnovo), cat si Amsterdam, atat la Keukenhof cat si prin oras, cu ocazia High Impact Friends, un eveniment organizat de către revista Revista Biz, care a pus fata in fata unii dintre cei mai importanti bloggeri din Romania si companii, ori branduri, precum KLM, Pepsi, Staropramen, Premium PR, Ecorom si BCR.

Gadget de weekend se vrea a fi o rubrica saptamanala dedicata gadget-urilor care ajung la redactia refresh.ro mine pentru a le testa. Refresh.ro mai are, de asemenea, si eticheta gadget in teste, eticheta care cuprinde toate intreprinderile care mi-au trecut prin maini.Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments