Posted By Costin

Fotografie: Alb-negru? Color? De ce nu ambele optiuni in aceeasi imagine? :-)


In urma cu cateva luni am dat peste o fotografie alb-negru din Londra, insa fotografia avea o pata de culoare, in persoana unui autobuz (nu o mai gasesc, apreciez daca o identifica cineva si lasa un comentariu). Superba, de altfel, ramanandu-mi astfel in cap. Cand am fost in Amsterdam, am avut posibilitatea sa trag un cadru asemanator, insa abia astazi am gasit timp sa ma joc putin in Photoshop.

Procesul este simplu, explicatia o gasiti ca pentru to(n)ti aici. Pentru cei care s-au mai jucat cat de cat cu PS, selectia dorita o faceti alb negru urmarind meniul -> Image -> Adjustments -> Desaturate. In fotografiile de mai jos am selectat intai “personajul”, apoi Select -> Inverse (Shift + CTRL + i), apoi Desaturate.

Desaturarea nu a sters EXIF-urile. Cei interesati le pot gasi pe 500px.com, urmarind link-urile de dupa fiecare fotografie in parte. Tot pe 500px veti gasi si variantele la marimea originala, cele de mai jos fiind redimensionate. Va plac? Mai fac? Imi vand aparatele foto? Spuneti ceva! 🙂

Meanwhile, everything turns grey. Except...
Meanwhile, everything turns grey. Except… (500px.com)

I live here. In all my dreams!
I live here. In all my dreams! (500px.com)

Accidentally captured pure love
Accidentally captured pure love (500px.com)

* articolul face parte din eticheta initiere in fotografie, sectiune in cadrul careia strang chestii simple pentru incepatori ca mine :-).


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments