Posted By Costin

gandul.info, yoda.ro si prosport.ro, vedetele topului celor mai viralizate stiri in social media (25 iunie – 1 iulie)


Incepand de saptamana aceasta, refresh.ro demareaza impreuna cu ZeList o noua rubrica saptamanala dedicata celor mai virale stiri in media sociale din Romania, conform ZeList Monitor. Sa-i uram bun venit! 🙂

Viral

Politic/Social

Articolul care a avut cel mai mare impact in social media saptamana trecuta este legat de examentul de Evaluare Nationala la limba si literatura romana si a fost redactat de catre Gandul.info. Articolul a generat 2 157 de comentarii, fiind cea mai comentata stire din cadrul domeniului politic/social si a avut un scor total de 99 901.

Pozitia a doua este ocupata de un articol cu subiect politic apartinand tot Gandul.info, in care este dezbatuta problema plagierii lucrarii de doctorat de catre Victor Ponta. Stirea a inregistrat un numar de 1 103 like-uri, 592 de share-uri, 277 comentarii pe Facebook si un scor total de 63 634.

Prezenta lui Victor Ponta in cadrul Consiliului European de la Bruxelles a fost abordata intr-un articol Evz.ro care se pozitioneaza pe locul trei in topul realizat la categoria politic/social. Acesta a generat 361 de comentarii pe Facebook si un scor total de 55 508.

Economie

Din categoria stirilor economice, cel mai mare impact l-a avut articolul redactat de website-ul Econtext.ro, in care este dezbatuta situatia inmatricularilor masinilor din Romania. Articolul a avut 424 de share-uri pe Facebook si un scor total de 21 709.

Locul doi este ocupat de un articol Incont.ro, in care este prezentata campania anti-fumat realizata de Ogilvy & Mather Bangkok. Stirea a inregistrat 317 like-uri si un scor total de 19 009.

Schimbarea adresei de e-mail a utilizatorilor de catre Facebook reprezinta subiectul articolului ce ocupa locul trei in topul stirilor din aceasta categorie. Stirea redactata de Zf.ro a fost distribuita de 122 de ori pe Facebook, a fost comentata de 39 de ori si a inregistrat un scor total de 18 936.

Tehnologie/IT

Stirile din domeniul tehnologie/IT sunt mai putin viralizate in social media decat articolele cu subiect economic si politic/social. Spre exemplu, cea mai preluata stire cu subiect politic/social a avut un scor total de aproximativ doua ori mai mare decat cel mai viralizat articol care dezbate o tema din domeniul IT.

In topul celor mai viralizate stiri din aceasta categorie se afla articolul redactat de Yoda.ro, ce are ca subiect decizia judecatorilor care ofera suport site-urilor de torrente si file sharing. Acesta a inregistrat un scor total de 40 432.

A doua stire din top apartine aceluias website, Yoda.ro, in care sunt mentionate primele probleme intampinate in iOS6. Stirea are un scor total de 40 322.

Pe locul trei se claseaza o stire a publicatiei Go4it.ro in care este prezentata disponibilitatea de vizualizare offline pe Android a Google Maps. Articolul a inregistrat un scot total de 7 744.

Sport

Din categoria stirilor Sport, cel mai preluat articol in social media saptamana trecuta este articolul Prosport.ro in care este dezbatuta castigarea procesul cu FRF de catre Universitatea Craiova. Acest articol a avut un numar de 216 share-uri, 50 de comentarii si 428 de like-uri si a inregistrat un scor total de 19 271.

Procesul Universitatii Craiova cu FRF reprezinta si subiectul articolului ce ocupa pozitia cu numarul doi in cadrul topului din aceasta categorie. Stirea apartine publicatiei Gsp.ro si are un numar de 153 de preluari, 122 de comentarii si 459 like-uri pe Facebook si un scor total de 18 893.

Pe locul trei apare din nou o stire a publicatiei Prosport, ro, de aceasta data cu un articol legat de castigarea Finalei de fotbal Eurofan din Ucraina de catre echipa romana. Stirea a fost preluata de 118 de ori pe Facebook si a inregistrat un scor total de 17 083

Umor

Top trei cele mai viralizate articole in social media din categoria umor este format in totalitate din stiri redactate de publicatia Timesnewroman.ro. Primul loc al topului umoristic este ocupat de un articol in care este prezentata o gluma. Aceasta face referire la o persoana care inchide geamurile din tramvaiul 41. Articolul a fost preluat de 439 de ori, a avut 545 de comentarii si 1 473 de de like-uri pe Facebook si a inregistrat un scor total de 47 036.

Pe locul doi se situeaza un articol in care este prezentata “solutia” gasita de Victor Ponta pentru a participa la Consiliul European. Stirea a avut 559 de share-uri pe Facebook si un scor total de 45 233.

Ultima stire din top face referire la situatia fostului premier Adrian Nastase. Articolul a fost puternic viralizat in social media, avand 313 share-uri, 126 de comentarii, 903 like-uri pe Facebook si un scor total de 36 084.

* sursa foto


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments