Posted By Costin

Harta zonelor WiFi din Romania, aplicatie pentru Android si iOS?


Citeam comunicatul Vodafone in care compania anunta inca cateva zeci de locatii, 80 pentru a fi mai catolici decat Papa, din 26 de orase, in care orice persoana cu un terminal ce stie WiFi se poate conecta la internet, indiferent de reteaua de telefonie mobila utilizata.

Wireless gratis

Mbon.

Acum ca te-am prins aici, iti spun ca Vodafone a instalat puncte de conectare online in Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Cavnic, Cluj-Napoca, Constanta, Costinesti, Fagaras, Focsani, Galati, Iasi, Mamaia, Medgidia, Oradea, Ploiesti, Piatra Neamt, Sibiu, Sighisoara, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Targoviste si Tunari.

Ideea e ca dupa ce inchizi articolul asta, se vor intampla 2 fenomene. Ori a) uiti 90% dintre orase in primele 10 secunde (nu pleci oricum maine, interesul e 0 in acest moment cand citesti), ori b) te vei bucura pentru cateva clipe doar in cazul in care orasul tau e pe lista, fara insa a-ti da seama unde s-au montat hotspot-urile wifi.

Idee.

Exista cineva cu dare de mana si pricepere care sa faca o aplicatie Android/iOS bazata pe hartile Google in care sa pinuiasca toate hotspot-urile promovate de operatorii de telefonie precum Orange si Vodafone, ori primarii, ori companii de cablu particulare? Ma gandesc ca ar ajuta destul de mult un calator / turist.

Sau poate exista deja vreo aplicatie! 🙂

PS. Am descoperit un site: www.mobilewave.ro/wifi_ro.html. Sa-mi fie cu iertare, insa este inutil. Mai bine iti cumperi un pachet de date decat sa navighezi ca berbecul prin listele de acolo!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments