Posted By Costin

Protejati-va telefonul!


2 sfaturi in continuarea acestui articol.

1. Pentru agenda

Uitati de vechile telefoane cu taste si cumparati-va un smartphone. Folositi un cont Google. Adaugati fiecare persoana in lista de contacte din contul Google, aceasta fiind disponibila si online la google.com/contacts (necesita autentificare cu contul Google).

Astfel, in cazul in care veti cumpara alt smartphone, ori il pierdeti pe acesta, nu trebuie decat sa va sincronizati agenda noului telefon cu contul Google, o procedura pentru care nu trebuie sa tineti minte decat un nume de utilizator si o parola.

In plus, pentru paranoici, Google a pregatiti de mult timp asta, intreprindere pe care o folosesc cu incredere inca de atunci. In cazul unui furt, ori pierdere a telefonului mobil, e de ajuns sa dezactivez contul pe terminalul respectiv si nu am niciun stres.

2. Pentru fotografii

Nu am inteles niciodata de ce ai tine pe telefonul mobil fotografii, atat timp cat exista jde locatii in care acestea se pot urca, chiar si in regim privat. Iar cea mai cunoscuta dintre acestea este, evident, Facebook.

Stiati ca puteti urca fotografii de pe telefonul mobil in contul de Facebook si sa va bucurati doar voi de ele? Daca nu, acum stiti (vezi imaginea din stanga). Ori le descarcati pe calculator in fiecare weekend, pastrarea lor pe telefonul mobil fiind inutila.

* In rest, da, blocarea telefonului cu un cod de acces este obligatorie. In plus, raspunsul la intrebarea “Da-mi si mie telefonul putin, te rog” ramane acelasi. NU. 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments