Posted By Costin

Samsung EX2F, o camera foto compacta cu f/1.4, WiFi si prietenoasa cu telefoanele mobile inteligente


Samsung a anuntat EX2F, sora mai tanara si mai performanta a EX1 (care, apropo, cu aceasta ocazie a fost scoasa din fabricatie), o camera compacta dotata cu intreprinderi destul de destepte: trage RAW (adica fisierele sunt needitate si se poate lucra pe ele), obiectivul e de 24–80 mm cu F1.4 – F2.7 (foarte luminos!), stie Full HD 1080/30p si are si WiFi incorporat.

Samsung EX2F - 3
Samsung EX2F

* detalii tehnice complete gasiti aici.

Mie unul mi-a atras atentia WiFi-ul / opriunile SMART, recunosc, insa si faptul ca, dupa cum v-am spus in urma cu cateva saptamani dupa ce am testat Panasonic LUMIX DMC-TZ30, sunt in cautarea unei camere compacte pe care sa o car dupa mine in momentele cand mi-ar placea sa las acasa/la hotel SLR-ul (greu de crezut, insa nah, incerc!).

Revenind insa la cat de SMART este, Samsung EX2F permite stocarea imaginilor prin WiFi pe un PC, ori in cloud, punand la dispozitie functia Auto Backup. Mai mult decat atat, fotografiile pot fi urcate pe Facebook / Picassa, ori trimise prin email.

Inca o chestie desteapta pe care o face este posibilitatea conectarii la un smartphone (functia Mobile Link), ecranul acestuia putand fi folosit pe post de ecran al camerei foto + multe altele pe care le poti face cu un telefon mobil fotografiilor :-).

In alta ordine de idei, Samsung Galaxy S3 aflat in proprietate personala abia asteapta sa se imprieteneasca cu ea. Va dau de veste imediat ce-mi vine in teste. Iata si cateva imagini cu intreprinderea lansata de Samsung!

Samsung EX2F - 2
Samsung EX2F

Samsung EX2F - 4
Samsung EX2F


Samsung EX2F


Samsung EX2F


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments