Posted By Costin

Samsung si HTC, egalitate in topul vanzarilor de smartphone-uri in Q2 2012


In urma cu 2 zile, Nielsen a publicat rezultatele partiale ale unui studiu ce ofera o reprezentare a vanzarilor de telefoane mobile de tip smartphone in US in functie de producator si sistemul de operare folosit, precum si gradul de penetrare a acestora in Statele Unite.

In cazul sistemelor de operare topul este adjudecat de catre Android, OS ce imbraca peste jumatate din smartphoneuri (51%). Este urmat de iOS cu 34% si RIM BlackBerry cu 9%. Cat despre producatori, Apple detine 34% din piata, urmat de catre Samsung, cu 17.5%, si HTC, cu 17.4%.

O alta concluzie interesanta a studiului este si aceea ca 2/3 dintre cei care isi cumpara un telefon mobil nou opteaza pentru un smartphone.

piate smartphones

* via subiectiv.ro


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments