Posted By Costin

Sony lanseaza XQD Seria S, cel mai rapid card de memorie din lume. Aplauda de pe margine doar posesorii de Nikon D4 :-)


Sony a anuntat lansarea celui mai rapid card de memorie, XQD Seria S, cu o viteza de citire-scriere de 168MB/s, ceea ce depaseste limita maxima a cardurilor Compact Flash de 167 MB/s. Comunicatul semnaleaza si un exemplu de utilizare, impreuna cu cel mai nou flagship de la Nikon, D4, aceasta fiind si singura camera care ofera slot XQD (+ unul CF). 🙂

Note:
* Nikon D4 costa 25.000 lei (250 de milioane lei vechi).
* prin toamna va intra si Lexar pe piata XQD-uilor (sursa).
* un cititor bun de carduri SQD este Sony MRW-E80 (218 lei).
* pentru SD-isti 🙂 inca recomand Sandisk eXtreme 30MB/s (119 lei) (vezi articolul)

Utilizat împreună cu modelul de DSLR Nikon D4, XQD™ seria S captează cu uşurinţă o rafală de 108 cadre RAW (la un fişier RAW comprimat de 12 biţi, dimensiunea fişierului este de 10.5MB). Având o viteză de fotografiere de 10fps, fotograful poate suprinde proba de 100 de metri sprint de la început la sfârşit într-o singură serie de imagini RAW în rafală.

Sony-XQD-Seria-S


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments