Posted By Costin

Stirea zilei: 9% dintre romani intra pe internet prin intermediul telefonului!


Bine, fie, stirea zilei de ieri :-).

IAB Romania

IAB Romania a publicat ieri rezultatele studiului Mediascope Europe (detalii despre), studiu ce pune la dispozitia pietii de publicitate din Romania o analiza detaliata a consumului media, considerat fiind standardul European in materie de cercetare cross-media in randul consumatorilor, cu o vechime de 9 ani de zile.

Rezultatele studiului sunt disponibile aici, insa am selectat pentru voi cateva aspecte care mi s-au parut interesante, apropo de piata din Romania. Iata despre ce este vorba:

– 30% dintre romani sunt online in timp ce se uita si la TV si 56% dintre acestia declara ca actiunile intreprinse pe Internet au legatura cu programul vizionat la TV.
– 39% dintre romani petrec 18,6 ore online pe saptamana (medie), mai mult decat cele 16,1 ore din regiune, in timp ce consuma, tot in medie, 21,6 de ore pe saptamana de TV.
– 21% dintre utilizatorii romani de Internet folosesc mai mult de un dispozitiv pentru a accesa Internetul, in timp ce 9% dintre romani intra online prin intermediul telefoanelor mobile
– 44% dintre utilizatorii romani de internet declara ca Internetul ii ajuta sa aleaga produse sau servicii mai bune. Media europeana este de 51% sau CEE 53%.
– Telefonul mobil este folosit preponderent pentru email si socializare online, in timp ce in topul activitatilor derulate de utilizatorii romani de internet se afla e-mailul si Instant Messaging-ul
– In cadrul retelelor sociale, 57% citesc update/uri sau mesaje, in tip ce doar 15% isi updateaza profilul sau comenteaza zilnic (social media)
– 95% dintre utilizatorii romani de internet cauta informatii online inainte de a efectua o cumparare, 87% dintre utilizatorii romani de internet fac cumparaturi online, insa, cu toate acestea, doar 11% din totalul cumparaturilor este efectuat prin Internet
48% dintre utilizatorii romani de internet intra zilnic pe site-uri de stiri


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments