Punct RO
Punct RO
Posted By Costin

Trike-ul si masinile Google Street View, sprijin pentru turismul din Romania


Astazi de dimineata, in fata Ateneului Roman, Google a organizat un eveniment in cadrul caruia Dan Bulucea, Country Manager Google Romania, a asigurat faptul ca in urmatoarele luni toate soselele din Romania vor fi prezente pe Street View, Google exinzand acoperirea cu inca 39 de orase mari, printre care Craiova, Focsani, Baia Mare, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Galati, Deva, Hunedoara, Sfantu Gheorghe, Zalau, prin adaugarea a peste 40.000 km la acoperirea initiala, precum si principalele obiective turistice din Romania.

Astfel, Google Trike – o bicicleta special conceputa si prevazuta cu un aparat de fotografiat – si masinile Google Street View vor strabate Romania, adunand imagini ale principalelor obiective turistice, precum Parcul National Retezat, centrul istoric al Sighisoarei, bisericile de lemn din Maramures, manastirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peles, Cheile Bicazului etc.

La eveniment au fost prezente si oficialitati din partea primariei capitalei si Ministerul Turismului.

Cateva imagini de la evenimentul de astazi:

Street View pentru Google Maps a fost lansat in decembrie 2010, fiind primul serviciu localizat introdus dupa deschiderea biroului Google din Romania, in noiembrie 2010. Initial, Street View a acoperit opt orase mari din Romania, principalele statiuni de schi din Valea Prahovei si litoralul Marii Negre, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza si naviga prin imagini panoramice de 360 de grade ale unor orase mari din Romania, printre care Bucuresti, Arad, Oradea, Brasov, Timisoara, Cluj, Sibiu si Constanta. In total, 6.000 de kilometri din Romania au fost acoperiti initial de Street View.

Note de subsol:
1. Dan Bulucea – Country Manager Google Romania. LinkedIn | Facebook

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments