Posted By Costin

Tutoriale video romanesti?


Google explica cum Youtube nu este doar un entertainment hub, ci si un forum educational pentru cei dornici de a invata una si alta. Despre aplicabilitatea in Romania am o indoiala, insa, in ciuda vehicularii costurilor destul de mari pe segmentul video (o spune si Sergiu Biris) si ROI-ul de pe buzele tuturor in ultimii 4 ani, tind sa cred ca tutorialele pot fi un canal bun – chiar si de vanzare – catre consumator.

Pe partea corporate avem exemplul Vodafone Romania, care a facut un pas in directia asta lansand Vodafone Tutoriale, in urma cu o luna de zile. Intrand insa in zona vbloggingului / publishingului, costurile ar fi destul de moderate, investitia principala fiind in timp si relatii, nu neaparat in bani.

Insa aici nu am decat un exemplu, videotutorial.ro, un blog cu un trafic (si comentarii) mai mult decat multumitor :-). Si cred ca ar mai fi loc de unul pe zona de terminale mobile (telefoane / tablete) pentru un public ce are bani sa se joace cu masinarii de peste 250 euro.

In cazul in care mai sunt si altele, mi-ar placea sa strangem o lista cu site-uri/bloguri din Romania care publica frecvent tutoriale video. De preferat productii proprii. Ma ajutati cu un exemplu?

PS. Mi-a picat la final, insa e posibil ca tpu.ro sa fie o resursa destul de interesanta de research a zonelor in care e nevoie de tutoriale. Nu neaparat video, insa video e mai usor de urmarit. Bine, pentru cine e interesat. Eu cochetez de cateva luni cu o idee in sensul asta (pacat ca o fac doar ca exercitiu).


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments