Posted By Costin

Bratara digitala care-ti spune daca esti curat pe maini


Daca articolul scris de Dan Virtopeanu despre monitorizarea activitatii cardiace a oilor care se intensifica la aparitia pericolului si trimiterea de mesaje SMS printr-un dispozitiv montat in zgarda aflata la gatul acestora v-a atras atentia (chiar daca vorbim despre un concept) urmatoarea inventie o sa va placa si mai mult.

Dupa ce unchiul sau a suferit o infectie (si a murit) intr-unul dintre spitalele din USA in 2008, Efrat Raichman a fondat Hyginex, o companie care a creat o bratara cu un senzor ce analizeaza cat de curate sunt mainile si avertizeaza doctorii sa se spele pe maini, in ideea ca aceasta nu va salva doar vieti, ci va feri sistemul sanitar de cheltuirea inutila a catorva zeci de milioane de dolari.

Istoria completa aici.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments