Posted By Costin

Securitate: Cat de usor iti poti lasa telefonul pe mainile altei persoane?


Mai tineti minte “Da-mi si mie telefonul putin, te rog”? Aparent nu-s neaparat singurul, insa diferenta fata de cei despre care o sa citit in continuare este ca, cel putin in cazul meu, datele personale bancare nu sunt de gasit pe niciun device, insa accesul la servere personale si conturi online da. 🙂

Conform unui studiu realizat de O+K Research pentru Kaspersky Lab in luna mai 2012, 30% dintre utilizatori stocheaza pe smartphone informatii confidentiale, inclusiv parole de la conturile retelelor sociale si de la alte servicii online.

Iar studiul la care au participat 11.000 de respondenti din intreaga lume a confirmat faptul ca agenda telefonica si arhiva SMS sunt cele mai frecvente locuri in care utilizatorii stocheaza informatii personale si confidentiale.

Un alt aspect ce merita semnalat este ca cei 21% dintre respondenti au declarat ca stocheaza in memoria telefonului informatii confidentiale precum pinul de la cartile de credit/debit, ori date de autentificare la conturile bancare, in timp ce, pe tableta, numarul acestora este mai mare cu 7%.

Rezultatele studiului pot fi gasite aici.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments