Posted By Costin

go4it.ro si libertatea.ro, vedetele topurilor celor mai viralizate stiri din social media romaneasca in perioada 6-12 august


Articolele publicate pe refresh.ro ce prezinta topul saptamanal al celor mai viralizate stiri in social media sunt realizate in colaborare cu ZeList, cea mai complexa solutie de monitorizare social media romaneasca. (vezi aici detalii)

Viral

Politic/Social

Cel mai viralizat articol in social media din Romania in perioada 6-12 august prezinta primul discurs sustinut in limba engleza de catre presedintele interimar, Crin Antonescu. Aceasta s-a adresat delegatiei comune a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, oferind detalii despre criza politica si situatia economica din Romania. Stirea a fost redactata de website-ul RTV.net si a inregistrat 1 464 de share-uri, 3 314 comentarii, 2 085 de like-uri, 15 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 177 239.

Pozitia a doua este ocupata de articolul redactat de Cristian Tudor Popescu pe website-ul Gandul.ro si prezinta opinia acestuia fata de gimnastele romance care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra. Articolul a generat 1 311 share-uri, 320 de comentarii, 8 843 de like-uri pe Facebook si 45 de trackback-uri pe Twitter. Scorul total al acestui articol este de 153 466.

In cadrul articolului de pe locul trei este mentionat faptul ca judecatoarea Iulia Motoc de la Curtea Constitutionala, Elena Udrea si alti membri importanti ai PDL au participat la un concert rock sustinut de ziaristul Robert Turcescu . Articolul apartine Jurnalul.ro si a inregistrat 1 043 de share-uri, 62 de comentarii, 194 de like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 56 706.

Economie

Din categoria stirilor economice, cel mai mare impact l-a avut un articol in care sunt prezentate consecintele actiunilor Guvernului USL. Articolul apartine website-ului Econtext.ro si a fost distribuit de 834 de ori pe Facebook, a avut 144 de comentarii, 533 de like-uri, 4 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 47 436.

Locul doi este ocupat de un articol redactat de Zf.ro, in care este detaliata situatia primarului comunei Ghioroc, care lucreaza de o saptamana la pavarea unor strazi din localitate, alaturi de subalterni, intrucat nu exista buget pentru platirea muncitorilor. Stirea a fost distribuita de 289 de ori pe Facebook, a avut 158 de comentarii, 793 de like-uri pe Facebook, 9 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 35 501.

Pe locul trei se situeaza un articol semnat de catre website-ul Capital.ro care este legat de efectele negative ale medicamentelor pe care le consumam. Articolul a inregistrat 314 share-uri pe Facebook, 55 de comentarii, 362 de like-uri si 1 Twitter Trackback. Scorul total al acestui articol a fost 26 405.

Tehnologie/IT

Articolele din domeniul tehnologiei care au generat cel mai ridicat grad de interactiune in mediul online apartin website-ului Go4it.ro.

In topul celor mai viralizate stiri din aceasta categorie se afla articolul in care este prezentat Parrot AR.Drone 2.0, un upgrade al quadrocopterului testat cu un an in urma de catre redactorii Go4it.ro. Jucaria nu are telecomanda dedicata, dar se poate utiliza un smpartphone sau o tableta cu IOS sau Android pentru a suplini rolul acesteia. Articolul a fost preluat de 2 ori pe Facebook, a inregistrat 75 de comentarii, 14 like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 7 273.

In cadrul celei de-a doua pozitii din top se afla un articol care sunt detaliate specificatiile noului HTC. Chiar daca trece printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, HTC pregateste un smartphone full HD de 5 inch. Articolul a generat 8 share-uri, 2 comentarii, 34 de like-uri, 5 Twitter trackback-uri si un scor total de 6 290.

Pe locul trei se claseaza un articol care prezinta imagini cu noul iPhone 5. Acesta are un ecran de 4 inch si pastreaza liniile generale de design ale predecesorului iPhone 4S, dar nu si dimensiunile, avand o carcasa mai alungita. Articolul a fost distribuit de 10 ori pe Facebook, a avut 1 comentariu, 22 de like-uri pe Facebook si a inregistrat un scor total de 5 738.

Sport

Din categoria stirilor sport, cel mai preluat articol in social media in decursul saptamanii trecute este articolul Sport.ro in care sunt prezentate mesajele de sustinere ale americanilor fata de Catalina Ponor in momentul in care medalia de aur i-a fost oferita lui Aly Raisman. Articolul a inregistrat 489 de share-uri, 156 de comentarii, 2 135 de like-uri pe Facebook, 4 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 48 380.

Articolul care se situeaza pe pozitia a doua apartine tot publicatiei online Sport.ro si in cadrul acestuia este prezentata o inregistrare cu un copil care are o reactie neobisnuita atunci cand asculta muzica rock. Stirea a fost preluata de 169 de ori pe Facebook, a inregistrat 30 de comentarii, 406 like-uri si un scor total de 16 499.

Pe locul trei apare un articol al publicatiei online Gsp.ro in care este redata colectia de comentarii amuzante redactate impreuna cu Catavencii pe baza meciului Dinamo – Barcelona. Articolul a generat 108 share-uri, 29 de comentarii, 122 de like-uri, 4 trackback-uri si a inregistrat un scor total de 12 163.

Umor

Primul loc al topului umoristic este ocupat de un articol Timesnewroman.ro, in care este ironizat primul discurs sustinut in engleza de presedintele interimar Crin Antonescu. Stirea a fost preluata de 876 de ori pe Facebook, a avut 669 de comentarii, 2 184 de like-uri pe Facebook, 11 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 77 292.

Pe locul doi se situeaza tot un articol al publicatiei online Timesnewroman.ro si in cadrul acestuia este satirizata declaratia ministrului Dan Sova in care mentiona ca niciun evreu nu a suferit pe teritoriul Romaniei. Stirea a inregistrat 537 de share-uri pe Facebook, 692 de comentarii, 623 de like-uri, 5 Twitter trackback-uri si un scor total de 47 303.

Ultima stire din top apartine website-ului Kamikazeonline.ro si prezinta glumele facute pe seama meciului Dinamo – Barcelona. Articolul a generat 460 de share-uri, 319 comentarii, 1 543 de like-uri, 7 Twitter trackback-uri si un scor total de 42 398.

Tabloid/monden

In cadrul categoriei tabloid/monden, prima stire din top 3 cele mai viralizate articole in social media descrie gestul realizat de campioana la sarituri Sandra Izbasa dupa ce a luat aurul: aceasta a pus medalia castigata in jurul gatului antrenorului sau, Octavian Bellu. Articolul apartine Libertatea.ro si a generat 887 de share-uri, 154 de comentarii, 3 128 de like-uri, 4 Twitter trackback-uri si un scor total de 86 886.

Pe locul doi se afla tot o stire a publicatiei Libertatea.ro in care este prezentat primul discurs sustinut in limba engleza de catre presedintele interimar, Crin Antonescu. Articolul a fost distribuit de 264 de ori pe Facebook, a avut 361 de comentarii, 363 de like-uri, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 27 447

Libertatea.ro apare si pe locul trei, cu un articol in care este mentionata cea de-a 83-a aniversare a Tamarei Buciuceanu Botez. Articolul a generat 53 de share-uri, 108 comentarii, 480 de like-uri, 1 Twitter trackback si a avut un scor total de 12 979.

Bloguri

Cel mai viralizat post de pe blog este reprezentat concursul “Slogan pentru biblioteca” realizat de deputatul Alina Gorghiu pe blogul acesteia. Postarea a inregistrat 950 de preluari, 149 de comentarii, 177 de like-uri, 14 Twitter trackback-uri si un scor total de 55 611.

Locul doi este ocupat de postul redactat de Victor Ciutacu in care anunta licitarea fotografiilor in care va aparea impreuna cu Mircea Badea. Licitatia are ca scop sustinerea financiara a fostei campioane olimpice la canotaj, Florica Lavric. Articolul a generat 313 preluari, a avut 192 de comentarii, 818 like-uri, 7 Twitter trackback-uri si un scor total de 35 024.

Cea de-a treia pozitie este detinuta de articolul redactat de Adrian Georgescu pe blogul personal in care este mentionat modul in care presa scrie despre castigatorii sau pierzatorii din cadrul Jocurilor Olimpice. Postul a inregistrat un numar de 414 share-uri pe Facebook, 53 de comentarii, 1 311 de like-uri, 14 Twitter trackback-uri si un scor total de 34 574.

Metodologie

Topurile sunt realizate in functie de scorul total oferit fiecarui articol, iar in cadrul determinarii acestora au fost luate in considerare numarul de share-uri, comentarii, like-uri, numarul de Twitter trackback-uri, blog trackback-uric precum si numarul de Twitter followeri ai emitentilor.

Zelist Monitor, dezvoltat si implementat de catre TreeWorks, reprezinta cea mai complexa solutie de monitorizare social media din Romania, ce urmareste peste 64 000 de bloguri, peste 57 500 de conturi de Twitter si 1200 de surse online media, peste 2 000 grupuri publice Facebook, peste 19 000 de pagini publice Facebook si cele mai importante 51 de forumuri din online-ul romanesc.

Platforma Zelist Monitor pune la dispozitie informatii cantitative si calitative despre cum se reflecta campaniile de PR in social media din Romania, statistici descriptive, rapoarte despre concurenta, alerte in timp real cu privire la ultimele posturi-twittere, precum si o evaluare a impactului acestora in functie de vizibilitatea sursei.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments