Posted By Costin

Lensbaby Scout, sau ce poti sa faci cu un obiectiv fisheye


Lensbaby Scout pe Nikon D800 - 1

Lensbaby Scout pe Nikon D800 - 2

* mai multe imagini cu obiectivul, montat sau nu, gasiti pe pagina de Facebook refresh.ro. Like or it never happened! 🙂
** citeste si Lensbaby Scout (obiectiv fisheye) pe un Nikon D800. Specs, preț și FOTO

Sincer, parerea mea e ca nimic :-). M-am tot jucat cu el, l-am mai dat pentru cateva cadre si pe mana altora mai priceputi decat mine, concluzia finala fiind una singura: e un obiect-jucarie, ori o jucarie de obiect, il poti folosi pentru fun, insa cam atat.

Nu ma intelegeti gresit.

Are niste rezultate spectaculoase. La portrete provoaca hohote de ras, landscape-urile te lasa cu gura casca, ochiul uman nefiind obisnuit sa vada atat de wide, iar obiectele mai mari (ex masini) pe care le fotografiezi ies cum nu te-ai fi gandit vreodata etc. Insa aici se termina distractia, fiind dpdv tehnic/tehnologic un obiectiv limitat.

Spre diferenta de modelul mai vechi (cel pe care trebuie sa-l inlini pentru a putea focaliza :-)) – in are un coleg, e uber-cool pentru 10 minute, ofcorsea), Lensbaby Scout are un inel de focus de reglaj, intreprindere care nu a facut decat sa ma faca sa-mi promit ca nu o sa-mi cumpar niciodata obiective care nu au auto focus. 🙂

Distanta focala este de 12mm, iar diafragma se schimba cu ajutorul unor inele (sunt incluse in pachet), sustinand de la F4 pana la F22. Inele pe care nu le-am folosit, bolnav fiind, dupa cum probabil stiti, dupa lumina.

Am tras cateva cadre, o parte dintre acestea sunt disponibile mai jos, in timp ce grosul fotografiilor whatevaruieste pe pagina de Facebook refresh.ro. Cei interesati pot cummpara jucaria cu 799 lei.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments