Posted By Costin

Locuri de munca: Care sunt cele mai cautate domenii de catre angajatorii din Romania?


Locuri de munca

Conform unui sondaj desfasurat de BestJobs.ro in perioada iulie 2012 pe un esantion de 84 de companii, cei mai cautati pe piata locurilor de munca sunt studentii si absolventii unei facultati cu profil economic / financiar.

De asemenea, 30% dintre angajatori cauta oameni pe pozitii cheie, in timp ce 55% dintre respondenti sustin ca nu conteaza pregatirea teoretica, atat timp cat viitorul angajat are experienta necesara.

Mai multe detalii in preluarea de mai jos.

Astfel, 35% dintre respondenti au marturisit ca vor realiza angajari in domeniul Finante, in timp ce 29% sunt interesati de sectorul IT/Telecom. Cele mai slabe perspective de angajare se anunta in sectorul Sanatate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anuntat ca vor recruta in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste volumul recrutarilor, 47% dintre respondenti nu cunosc inca numarul viitorilor angajati, in timp ce aproape 30% au mentionat ca vor angaja doar pe pozitii cheie. 23% dintre respondenti sustin insa ca vor avea un volum mare de angajari.

Pentru aceste companii absolventii de facultate prezinta interesul cel mai ridicat, in proportie de 66%, urmati de cei care sau terminat doar liceul, 12%, in timp ce 55% dintre respondenti sustin ca nu conteaza pregatirea teoretica, atat timp cat viitorul angajat are experienta necesara.

Referitor la studiile superioare, 52% dintre participantii la sondaj sustin ca nu este important daca angajatul a absolvit sau nu o facultate in domeniul in care vrea sa lucreze, in timp ce 100% dintre acestia afirma ca nu vor respinge candidatii ce au absolvit o universitate particulara.

Studentii au si ei mari sanse sa isi gaseasca un loc de munca in intervalul urmator. Astfel, 35% dintre respondenti sunt deschisi sa angajeze studenti sau persoane fara experienta, in timp ce 17% dintre acestia nu vor angaja decat studenti in ani terminali, iar alti 17% vor angaja persoane fara experienta doar ca stagiari sau interni.

Si pentru rasplatirea angajatilor si a eforturilor depuse de acestia, 55% dintre angajatori intentioneaza ca in viitorul apropiat sa ofere programe de training sau teambuilding.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments