Posted By Costin

Yoda.ro relansat


Pe finalul saptamanii trecute, yoda.ro fiind siteul de stiri IT&C, pe intelesul tuturor, din Pache Protopopescu. Detalii despre traficul site-ului gasiti pe sati.ro.

Noul yoda.ro detecteaza aparatul de pe care este accesat – calculator, tableta sau smartphone – si isi schimba designul pentru ca utilizatorul sa aiba o experienta de navigare optima.

Cei care il citesc de pe laptop si desktop au parte de o interfata plina de video, de imagini mari si de animatii. Utilizatorii de smartphone vad un yoda.ro simplificat, care se incarca repede si le ofera informatiile dorite fara un exces de elemente grafice. Pe tableta, site-ul are, de asemenea, o forma adaptata, care pastreaza unele caracteristici ale variantei pentru laptop si desktop, fara insa sa neglijeze aspectele care tin de mobilitate.

Practic insa, desi anuntul spune ca yoda.ro este primul site de tehnologie din Romania si unul dintre putinele din lume capabil sa isi schimbe infatisarea in functie de gadgetul de pe care este accesat, modificarea designe-ului nu este vizibila decat in functie de rezolutie.

Aveti mai jos cateva screenshot-uri pe care le-am realizat cu Samsung Galaxy S3, in prima imagine, iPad 2, urmatoarele 2 imagini, si un laptop, ultima imagine. Observatii in ceea ce priveste detectia si schimbarile de la un terminal la celalalt:
– yoda.ro nu a fost in stare sa detecteze iPad2. Mi-a oferit imaginea cu numarul 2 de mai jos, apasarea butonului “full site” ducandu-ma in imaginea cu numarul 3, layout pe care, mai jos, am sa-l numesc “standard”. Asta pe inaltime. Pus pe lat, iPad-ul vede exact layout-ul de pe laptop (vezi mai jos)
– Pe Samsung Galaxy S3 a detectat doar rezolutia, fiind capabil sa isi modifice numarul de coloane in functie de pozitia in care utilizatorul il tine in mana. Asta inseamna ca pe inaltime are o singura coloana, intors pe latime ajunge la layout-ul “standard”.
– pe laptop avem “standard”-ul + sidebar-ul din dreapta, intr-adevar spart in 2 zone de catre sectiunile reviews si IlikeIT. Adica acelasi lucru pe care il vezi de pe iPad2 in momentul cand il tii in mana “pe latime”.

Si screenshot-urile. Despre Yoda mai citit si aici, inclusiv pe partea de continut.

Yoda.ro pe Samsung Galaxy S3
Yoda.ro pe Samsung Galaxy S3

yoda.ro pe iPad 2
yoda.ro pe iPad 2 – prima incercare

yoda.ro pe iPad 2
yoda.ro pe iPad 2 – a doua incercare

yoda.ro pe laptop


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments