Posted By Costin

Olympus si camerele foto mirrorless


Saptamana aceasta, in cadrul evenimentului Photokina, Olympus a lansat doua noi modele din seria cu obiective interschimbabile PEN (E-PL5 si E-PM2), precum si 4 noi obiective pentru sistemul Olympus Micro Four Thirds. In link-urile de mai sus aveti si specificatiile celor doua camere foto.

Olympus PEN E-PM2
Olympus PEN E-PM2

Dupa cum stiti, nu sunt un mare fan mirrorless. Inteleg ratiunea de business, in ideea in care compactelor nu le mai dau multi ani de viata, telefoanele si mirrorless-urile muscand puternic din piata asta, precum si faptul ca mirrorless-urile pot trage destul de mult din pretendentii la DSL-R-uri.

Pe partea de consumer insa, personal, nu ma coafeaza decat portabilitatea unei tehnologii avansate, in comparatie cu incomoditatea unui rucsac foto cu 3-4 obiective si o camera foto DSL-R cu grip. Iar ceea ce ma da peste cap maxim este pretul, deoarece obiectivele, precum si unele aparate, se situeaza, de cele mai multe ori, in aceeasi gama de pret cu cele pentru / DSL-R. Motiv pentru care, de moment, le consider overpriced.

Ma gandesc insa ca, cel mai probabil, este si din cauza faptului ca nu am testat indeajuns de multe camere foto mirrorless, ori obiective Micro 3/4, subject to change pe refresh.ro. Si asta pentru ca, una peste alta, in aceasta seara mi-am petrecut ceva timp pe site-ul Olympus printre obiectivele Micro 4/3, descoperind o alta lume :-).

Aruncati o privire. Ca sa nu mai zic ca la F64 sunt nici mai mult nici mai putin de 30 de produse mirrorless de la Olympus. 4 body-uri si 24 de kit-uri!

Lasati mirrorless-urile sa vina la mine, zic! 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments