Posted By Costin

Si in fotografie orgoliile sunt mai mari decat prevede legea


Dupa cum bine stiti, Adelin Petrisor a fost nominalizat si a ajuns in finala concursului International Photography Awards din Statele Unite, in sectiunea destinata fotografilor amatori, juriul alegand 16 castigatori, 8 profesionisti si 8 amatori, din peste 10.000 de fotografii din 100 de tari. Vezi Adelin Petrisor, in finala International Photography Awards din Statele Unite.

Adelin Petrisor 5

Nikon a vazut oportunitatea si a schimbat sapuniera lui Adelin (Big WOW) cu un D700, moment in care, pe Facebook, cativa fotografi cunoscuti l-au facut sah-mat pe Adelin, convinsi fiind ca acesta nu ar fi meritat sa participe la acest concurs. Sa inteleg de aici ca statutul de fotograf amator iti limiteaza dreptul la a putea folosi camere full-frame? 🙂

De mentionat ca D700 e una dintre camerele vechi full-frame de la Nikon, al carui stoc nu a fost afectat la vremea respectiva de cele doua inundatii din primavara (apropo de D3S-ul pe care voiam sa mi-l cumpar), un aparat bun ce are insa o tehnologie veche de 5 ani de zile si, in plus, este si scos din fabricatie si nici nu-l mai gasesc pe piata din .ro (F64 il videa la 7999 lei).

Sa nu te bufneasca rasul? GO Adelin si felicitari F64 pentru reactie!

Nu câștig bani din fotografie, nu sunt în nicio asociație foto, nu sunt angajat la un ziar sau agenție foto. La TVR sunt încadrat realizator TV. Eu sunt reporter de război profesionist. Toate fotografiile mele sunt făcute printre picături, între două filmări.

Îmi câștig existența din munca de televiziune. Niciodată nu m-am considerat fotograf profesionist. Am spus asta inclusiv când am lansat albumul “Corespondent de război”, album pentru care fotografiile au fost făcute cu o “săpunieră” Panasonic.

În momentul în care Nikon m-a ales imaginea lui D700, am fost tăvălit de colegii dvs. de breaslă, care au spus: Cum să facă amatorul ăsta reclama unei scule profi?

[…]

Fotografia este pentru mine un hobby, o fac în primul rând pentru mine. Așa cum fac și snowboarding sau cum mă dau cu motorul. M-am înscris la non-pro pentru că asta sunt: un fotograf amator.

Adelin Petrisor


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments