Posted By Costin

Cunoasteti programatori intre 8 si 14 ani?


Primul joc pe care l-am facut a fost in clasa a VI-a. Controlai o nava 8×8 pixeli si trageai cu sageata de ridicare la putere in semnul de copyright, ©, care se plimba in partea de sus a ecranului, de la stanga la dreapta.

A avut o durata de viata de 1 zi, deoarece, in cazul in care nu nimereai tinta, iti afisa mesajul “esti un dobitoc!”, lucru care ne distra teribil. Cum nu am putut observa acelasi lucru si in ochii profesorului de matematica, am schimbat mesajul in “esti un doby!” si s-a pierdut tot fun-ul. 🙂

Se intampla prin ’90, aveam 12 ani si programam in BASIC :-).

Sambata, 20 octombrie, la Romtelecom Training Area, sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 42-44, cladirea A, etaj 2, sect 1, Bucuresti, va avea loc Coder Dojo, un eveniment dedicat copiilor cu varste intre 8 si 14 ani care sunt pasionati de IT si programare.

Coder Dojo face parte dintr-o miscare internationala pornita in Irlanda in 2011, gratuita si non-profit, care doreste sa ofere copiilor spatii pentru invatarea programarii pe calculator. Inscrierile se fac aici, evenimentul fiind limitat la 25 de participanti.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments