Posted By Costin

De ce nu moare pirateria?


restricted area

Dragos Novac1 intampina, in 2012, o problema de care m-am lovit, in incercarea de a cumpara un domeniu web (.net), prin 2000. Pe vremea aceea, mesajul de eroare era simplu: “country not allowed”.

Din fericire pentru Romania, in ultimii ani problema persista -partial- doar in ceea ce priveste continut video (filme) si audio (.mp3-uri), ori cel putin asta stiu eu, din nefericire insa, justifica titlul postarilor. Partial insa, si ma explic.

Video, cel putin, inca este scump pentru a-l putea privi ca business, iar astfel de embargo-uri nu sunt decat un semnal ca, Romania, alaturi de alte tari mai mult sau mai putin bananiere, nu-si justifica, din ratiuni de business / putere de cumparare / etc, existenta pe liste.

In ceea ce priveste muzica in format mp3, cred ca obisnuinta de consum a maselor a ramas inca in era “da-mi si mie mp3-urile respective pe un stick” (la Romania ma refer). Si, cel mai probabil, exista aceeasi ratiune ca si in cazul de mai sus, in urma careia casele de productie / distribuitorii ne tin in afara listelor.

De curiozitate, pentru ca tot am inceput postarea intr-un spectru mai larg decat nemultumirea lui Dragos, mai cunoasteti si alte produse / servicii pentru care exista restrictii de achizitionare online din Romania?

Note de subsol:
1. Dragos Novac – CEO/Co-Founder Krogos Software, FourHooks, Metropotam. Blog | LinkedIn | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments