Posted By Costin

Nikon S800c, prima camera foto compacta cu Android (promotie Germanos)


In ciuda faptului ca am crezut ca Samsung va face primul pas, zilele trecute, gratie Germanos si Nikon Romania, m-am jucat pentru cateva ore cu prima camera compacta cu Android, Nikon COOLPIX S800c, camera foto anuntata la jumatatea lunii august.

Camera este disponibila in magazinele Germanos din toata tara, cu precomanda (va fi livrata in termen de 3 zile), la pretul de 1.999 lei, impreuna cu o geanta Lowepro Tahoe, un card de 8GB ultra SDHC si cu trepiedul Joby Gorillapod Micro 250.

Mai mult decat atat, pana in 30 noiembrie, S800c-ul este livrat impreuna cu un modem WI-FI Connect MF60 Mobile Hotspot si Cartela Internet de la COSMOTE care dispune de un credit initial de 10 euro ce poate fi utilizat pentru navigare pe internet sau pentru activarea unei extraoptiuni de date.

Ce mi-a placut:
– design-ul placut de simplu, fara briz-briz-uri si chestii inutile pentru o compacta, material ok, placut la atingere, la tinut in mana, ori in buzunar.
– modul in care a fost integrat sistemul de operare in/pe camera, iar aici ma refer la butoanele de pe laterala si softul de camera care porneste instant. Revenirea la Android e putin mai lenta (app. 2 secunde).
– faptul ca se poate conecta la wi-fi, intreprindere pe care vreau sa o aduc si pe D800-le din dotare. Nu realizez cum am putut pana acum sa supravietuiesc departe de a avea camera foto conectata la reteaua locala, cel putin :-).
– complexitatea unui astfel de produs din partea Nikon. Sunt sigur ca se vor trezi cativa sa spuna ca e o gluma, insa, asa cum spunea Dirk Jesper (Product Manager for Professional Products la Nikon Europe), Nikon fabrica camere foto, nu este o companie de telefonie mobila, ceea ce inseamna ca S800c este un prim pas/test, iar tehnologia urmeaza/trebuie sa fie dezoltata.

Ce nu mi-a placut:
– Android 2.3.3. Ultima data cand am butonat sarguincios un terminal cu 2.3.3 a fost anul trecut, cu ocazia HTC Chacha. Problema lui 2.3.3 e ca, in prezent, limiteaza accesul la anumite aplicatii, care, de altfel, ar fi facut deliciul acestei camere. Iar cel mai nefericit exemplu este instagr.am :-(. Sa speram ca vor face rapid un update de OS.

Iata si cateva imagini, mai multe vor fi disponibile pe pagina de Facebook refresh.ro, in cateva minute.


Au mai scris despre S800c si:
– Cabral Ibacka – aici


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments